Вчера Европейският парламент ратифицира споразумението с Великобритания за Брекзит. Утре

...
Вчера Европейският парламент ратифицира споразумението с Великобритания за Брекзит. Утре
Коментари Харесай

Възходите и паденията по време на членството на Великобритания в ЕС

Вчера Европейският парламент ратифицира съглашението с Англия за Брекзит. Утре в среднощ Англия напуща Европейския съюз след 47-годишно участие.

Тъжен ден за доста, миг за празненства за други.

" Гардиън " показва възходите и паденията по време на английското участие :

1972 - Тед Хийт подписа съглашението за присъединение на Англия

През 1972 година сър Едуард Хийт, тогавашният министър председател на Обединеното кралство, се подписа под контракта за присъединение към Европейската икономическа общественост, което влиза в действие от 1 януари 1973 година

" Това, което диктаторите не съумяха да реализират със мощ, демокрациите го направиха с спокойно единодушие..и гласът на европейската цивилизация, толкоз безгласен от Втората международна война, ще може да заприказва по единен метод ", разгласи тогавашният английски еврокомисар Джордж Томсън.

1975 - Маргарет Тачър сподели " да "

Маргарет Тачър прикани Англия да гласоподават с " да " на референдум за оставане в Европа...преди да каже " не, не, не " на ръководителя на Европейската комисия Жак Делор през 1990 година по отношение на проекти за разширение на пълномощията и компетенциите на Европа по национални политически въпроси.

Семената на евроскептицизма бяха посети години по-рано, когато " Желязната лейди " нахлу във френския кралски замък Фонтенбло с искане, както тя го сподели по-рано, желаеме си " нашите пари назад " от Европейската общественост.

1999 - първа тирада на Найджъл Фараж

" Нашите ползи са най-добре обслужвани, когато не си член в този клуб. Равнопоставенността е на такова равнище, каквото и палубата на Титаник след удара в айсберг ".

2010 - Фараж санкциониран

Лидерът на Партията за самостоятелност на Обединеното кралство беше санкциониран с 2700 лири, откакто отхвърли да се извини на белгийския ръководител на Европейския съвет Херман ван Ромпой. " Не желая да бъда недодялан, само че вие имате харизмата на влажен парцал и лъчение на малък банков служител ", разгласи Фараж.

2017 - Фараж наименуван измамник в Народното събрание

Евродепутатът Себ Данс държеше афиш " Той те неистини " зад Найджъл Фараж, до момента в който водачът на Партията за самостоятелност на Обединеното кралство отбрани възбрана на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да не се позволяват мюсюлмани в страната.

2019 година народен представител от Шотландската национална партия - " Моля ви, оставете светнато за Шотландия ".

Той смяташе, че може да му е последната тирада и два дни преди първичният ден на Брекзит, 27 март, Алин Смит се извини за държанието на някои свои огромни през годините и разгласи: " Не ви апелирам да разрешите нашите вътрешни полемики. Моля ви да оставите светнато, с цел да можем да намерим пътя си към дома ".

Юни 2019 - партия " Брекзит " с пренебрежително отношение към Европейския парламент

Евродепутатите от партия " Брекзит " обърнаха тил по време на европейския химн, " Ода на насладата ", след избирането им на изборите за Европейски парламент, което те мислеха, че в никакъв случай няма да се случи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР