Вчера дадох указание на директора на Федералната служба за сигурност

...
Вчера дадох указание на директора на Федералната служба за сигурност
Коментари Харесай

Цитат на деня: Не взимайте пленници, ликвидирайте бандитите на място

" Вчера дадох напътствие на шефа на Федералната работа за сигурност при работа с тези бандити, при задържането им, да се работи, несъмнено, единствено в границите на закона, само че при опасност за живота и здравето на нашите сътрудници и нашите офицери, да се работи уверено, никой да не бъде взимат в плен, да се унищожават бандидите на място. "

Това съобщи в четвъртък президентът Владимир Путин на среща със стотици съветски военни, взели участие в интервенцията в Сирия. Малко преди този момент в словото си той приказва за това по какъв начин съветската войска била унищожила хиляди терористи в Сирия и попита " А какво щеше да стане, в случай че стотици, хилядите, за които одеве споделих, бяха се върнали при нас подготвени, въоръжени и добре готови? "

По-късно представителят му Дмитрий Пусков бе запитан къде тъкмо - в Русия или в чужбина - би трябвало да бъдат унищожавани терористи и той отговори, че президентът имал поради " ликвидирането на терористи, които приготвят атентати на съветска територия " и че Путин показал " твърдо желание да продължи поредните и целенасочени дейности в битката с тероризма ".

Не е ясно за какво президентът насочи тези думи пред военни, а не пред чиновници на антитерористичните служби. Да се приканва към това никой да не бъде пощаден по време на военни дейности е категорично неразрешено от Хагската спогодба от 1907 година В член 23 се споделя, че " особено е неразрешено да се афишира, че няма да бъдат взимани пленници ". Това е едно от изброените правила за водене на война, предшествано от член 22, в който се споделя, че " правото на воюващите да ползват средства за нанасяне вреди на съперника не е безкрайно ".

В словото си Путин сподели още: " Сражавахте се за ползите на Русия, за Русия, за родния си дом, за заслужено дело и по тази причина с вас бе целият ни народ. Уверен съм, че сте усещали тази гражданска, патриотична единодушие. И това единение на армията и народ ви даваше сили ". В началото той посочи, че срещата е в Георгиевската зала на Кремъл - " зала на съветската бойна популярност, на бойната популярност на руснаците, в която записахте ярката си победна страница.

Вашият подвиг и професионални дейности помогнаха да се запази сирийската държавност, да се спрат всеобщите убийства, изтезания, гнет по отношение на мирното население, дадоха опция да се пристъпи към политическо споразумяване на спора в тази страна, към възобновяване на естествения живот и завръщането на десетки хиляди бежанци ".

 Цитат на деня: Не взимайте пленници, ликвидирайте бандитите на място
© Reuters

В сряда турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че сирийският водач Башар ал Асад е терорист и е невероятно напъните за мир в страната да продължат с него. Асад бе преди няколко седмици на двудневно посещаване в Русия, където се срещна с Путин, министъра на защитата Сергей Шойгу и висшето командване на Генщаба.

Анкара, Москва и Техеран се договориха за основаване на зони за понижаване на напрежението и спора и Турция за известно време бе смекчила тона си по отношение на Асад. Сега Ердоган още веднъж заприказва, че " Асад категоримно е терорист и прави държавен тероризъм. Невъзможно е да се продължи напред с Асад. Как да приемем бъдеще с този сирийски президент, който мазета съвсем милион от жителите си? Северна Сирия се е ревърнала кулоар за терористи. В Сирия няма мир и този мир няма да пристигна с Асад ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР