Вчера Ауди най-после потвърди, че ще влезе във Формула 1

...
Вчера Ауди най-после потвърди, че ще влезе във Формула 1
Коментари Харесай

Тото Волф очаква по-сериозна конкуренция

Вчера Ауди най-сетне удостовери, че ще влезе във Формула 1 за сезон 2026, като статут на немската компания към този момент е производител на задвижващи системи. Очаква се обаче напълно скоро Ауди да удостовери и пазаруването на Заубер, като към този момент се появи информация, че германците са купили 75% от отбора от Хинвил.

Очаква се, че и Порше скоро ще удостовери присъединяване си във Формула 1 от 2026 година, като тази марка ще е сътрудник на Ред Бул и се допуска, че ще купи половината от отбора.

Появата на толкоз мощни участници във Формула 1 обаче неизбежно ще ускори конкуренцията, само че пък шефът на Мерцедес Тото Волф разгласи, че това не го тормози.
 Официално: Ауди влиза във Формула 1 Официално: Ауди влиза във Формула 1
“Влизането на Ауди във Формула 1 е страхотна вест - съобщи Тото. - Участието на такива автомобилни компании и компании отвън автомобилния бранш във Формула 1 демонстрират, че спортът е извънредно мощен. Страхотно е, че ще се състезаваме против някои от най-силните компании в света. ”
 Алфа Ромео се разделя със Заубер в края на 2023 Алфа Ромео се разделя със Заубер в края на 2023
Волф добави, че изцяло схваща другият метод, който ползват двете марки на Фолксваген Груп при навлизането си във Формула 1. Ауди ще придобие Заубер, а Порше ще остане сътрудник на Ред Бул.
 Хамилтън: Мерцедес изостава доста на “Спа ” Хамилтън: Мерцедес изостава доста на “Спа ”
“Това е един тип застраховка - разясни Тото. - В единия случай ще се работи с изцяло интегриран фабричен тим в Швайцария, а в другия става въпрос за обединяване на силите с един от най-хубавите тимове във Формула 1. Тази двойна тактика има смисъл за мен. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР