Вчера 20-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Роджър Федерер

...
Вчера 20-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Роджър Федерер
Коментари Харесай

Редица тенис звезди отправиха послания към Роджър Федерер след новината за отказването му

Вчера 20-кратният първенец в шампионатите от Големия шлем Роджър Федерер публично разгласи, че ще постави завършек на своята невероятна кариера в спорта след тазгодишното издание на шампионата Лейвър къп идната седмица в Лондон.

Очакваното анонса на Маестрото провокира редица от реакции в обществените мрежи, като един от първите, който поздрави Роджър за страхотната му кариера беше неговият дълготраен противник Рафаел Надал.

В идващите часове редица от младите звезди на спорта също изрекоха възхищението си от Федерер, като мнозина от тях показаха точно швейцареца като индивида, който ги е въодушевил да стартират да играят тенис.

" Роджър беше един от моите идоли и източници на ентусиазъм. Благодаря ти за всичко, което си направил за нашия спорт. Все още желая да играя с теб. Желая ти целия шанс на света ", написа новият международен №1 Карлос Алкарас.

" Благодаря ти за всичко, което направи за нашия спорт, за това, че въодушеви милиони хора по света и че беше същински модел за подражателство. За мен беше голяма чест и шанс да споделя корта с теб толкоз доста пъти и ще оценявам тези мемоари вечно. Поздравление за твоята именита кариера. Ти си несравним ", показа Саша Зверев.

" Той пристигна. Видя. Завладя. Ние се възхищавахме ", написа Стефанос Циципас.

" Беше чест да следя твоята игра през всичките тези години и да споделя корта с теб. Ти беше ентусиазъм за мен и за доста други. Поздравления за именитата кариера и триумф в бъдеще ", показа Хуберт Хуркач, който победи Федерер в последния мач в кариерата му на Уимбълдън.

" Роджър - ти си ентусиазъм за всички нас, същинска легенда и най-важното - доста добър човек. Изключително съм благополучен, че можех да споделя корта с теб толкоз доста пъти и че имахме няколко именити мачове. Желая ти всичко най-хубаво в идната глава от твоя живот. Ще се забележим, приятелю ", написа първенецът от US Open 2020 Доминик Тийм, който довечера ще играе против българина Адриан Андреев на Чалънджър в Рен.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР