Възстановявайки се от миналата трудната седмица, когато S&P 500 и

...
Възстановявайки се от миналата трудната седмица, когато S&P 500 и
Коментари Харесай

Уолстрийт започна седмицата с ръстове на основните индекси

Възстановявайки се от предходната сложната седмица, когато S&P 500 и Nasdaq Composite влязоха в корекции - или спадове от 10% по отношение на последните си върхове - и трите съществени борсови показателя в Съединени американски щати прибавиха по над 1% в понеделник, движени значително от растежа в акциите на огромни софтуерни компании, обобщава The Wall Street Journal.

Dow Jones Industrial Average се повиши с 1,6%, или 511 пункта. S&P 500 и Nasdaq Composite напреднаха с по 1,2%.

Печалбите на S&P 500 от началото на годината въпреки всичко са спаднали до 8,5%.

Понеделник беше неприятен ден за ON Semiconductor, чиито акции паднаха с 22%, откакто производителят на интелигентни датчици и енергийни услуги разгласява мрачна вероятност за четвъртото тримесечие.

Технологичните акции имаха добър ден. Alphabet се увеличи с 1,9%, откакто падна с съвсем 10% предходната седмица поради разочароващите си данни за приходите. Apple, която би трябвало да разгласява облаги след затварянето на пазара в четвъртък, завоюва 1,2%.

В други кътчета на пазара McDonald's се увеличи с 1,7%, откакто регистрира по-голямо от предстоящото нарастване на приходите през третото тримесечие, подтиквано от по-големи поръчки и по-високи цени.

Фючърсите на американския недопечен нефт паднаха с 3,8% в понеделник до 82,31 $ за барел, оставайки близо на равнището, в което бяха преди офанзивата на Хамас против Израел на 7 октомври. Инвеститорите показват внимателно облекчение, че все още сухопътната инвазия на Израел в Ивицата Газа не е прераснала в по-широк районен спор.

Въпреки положителното начало на седмицата за акциите вложителите остават фокусирани върху дълговите пазари в Съединени американски щати, обезпокоени, че възходящата рентабилност на държавните облигации може да забави стопанската система и да понижи привлекателността на по-рисковите активи. Някои вложители считат, че тази седмица може да се окаже основна за облигациите.

В сряда Федералният запас ще разгласява своето решение за лихвените проценти, а Министерството на финансите ще очертае размера на идните търгове на облигации.

Тъй като се планува Съединени американски щати да заемат 2 трилиона $ годишно през идващото десетилетие, Министерството на финансите ще би трябвало да продаде доста повече облигации, с цел да компенсира недостига.

Междувременно вложителите ще получат нови данни за положението на пазара на труда.

Преди тези събития доходността на референтните 10-годишни съкровищни облигации на Съединени американски щати се увеличи до 4,875% в понеделник от 4,846% в петък. Доходността за малко надвиши 5% при започване на предходната седмица.

В Европа водещите фондови борси закриха вчерашната комерсиална сесия с напредък, макар продължаващото напрежение в Близкия изток.

Паневропейският показател Stoxx 600 записва растеж от 0,4%, като множеството браншове светеха в зелено, а най-добре се представяха компании от здравния бранш.

Въпреки това показателят е на път да затвори месеца със загуба от 4,6%, по данни на Лондонската борса, поради незадоволително положителните резултати, обявявани от доста структруроопределящи компании, както и поради лихвените проценти, които остават високи по-дълго от мечтаното, показва CNBC.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР