Възстановено е корабоплаването в българо-румънския участък от река Дунав за

...
Възстановено е корабоплаването в българо-румънския участък от река Дунав за
Коментари Харесай

Възстановено е корабоплаването по Дунав за плавателни съдове с газене от 1,70 метра

" Възстановено е корабоплаването в българо-румънския сектор от река Дунав за плавателни съдове с прегазване от 1,70 метра " , заяви шефът на дирекцията " Речен контрол - Русе " към организацията " Морска администрация " Иван Жеков.

По думите му причина за това са осъществените драгажни действия, свързани с удълбочаването на фарватера - плавателния път край островите Белене и Батин, които са най-критичните места в българо-румънския сектор.

В тези региони към момента се минава с лимитирани габарити на корабните сформира. " Не можем да приказваме към момента за обикновено мореплаване. Това ще бъде реалност, в случай че до българския сектор доближи част от вълната, която сега минава през Сърбия, както и в случай че има превалявания в огромните притоци на Дунав - Драва, Тиса и Сава ", изясни Жеков. 

По данни на изпълнителната организация " Проучване и поддържане на река Дунав " равнището на река Дунав при Русе през днешния ден е минус 64 см по отношение на условната кота " нула ". Прогнозата за идните два дни е то се увеличи с 23 см и да доближи минус 41 см по отношение на условната кота " нула ". 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР