Възстановеният от контузия Неймар поднови бегови тренировки точно 18 дни

...
Възстановеният от контузия Неймар поднови бегови тренировки точно 18 дни
Коментари Харесай

Неймар в надпревара с времето


Възстановеният от травма Неймар възобнови бегови тренировки тъкмо 18 дни преди конфликта с " Реал " Мадрид в осминафиналите на Шампионската лига. Бразилската звезда на " Пари Сен Жермен " обаче ще води борба с времето и със старите си болежки, с цел да бъде на линия още за първата среща с " Реал " на " Парк де Пренс ".

В Париж са оптимисти за попадането му в групата, само че имат подозрения дали той ще бъде в кондиция. За задачата би трябвало скоро да възобнови пълноценни тренировки и да запише игрови минути в дуела с " Рен " от Лига 1 на 11 февруари.

Парижани не имат намерение да подхващат непотребни опасности, форсирайки завръщането на Неймар. Той ще пропусне осминафинала против " Ница " за Купата на Франция на 31 януари (понеделник), както и турнирното посещение на " Лил " на 6 февруари.

Неймар е отвън терените от 28 ноември предходната година, когато получи контузия в глезена по време на мача със " Сент Етиен ". Поради сходна травма той прекара 27 дни в лазарета през 2020 година, тогава след дуел с " Олимпик " Лион.



През предишния сезон Неймар пропусна осминафинала с " Барселона " в Шампионската лига, само че съумя да се възвърне за четвъртфинала с " Байерн " и полуфинала с " Манчестър Сити ".

" Все още не знаем какво е положението му, само че се надяваме да бъде подготвен за конфликта с " Реал " Мадрид. Той би трябвало да се концентрира върху възобновяване си. ", разяснява треньорът на ПСЖ - Маурисио Почетино.

Аржентинският експерт е наясно, че завръщането на Неймар значи Анхел Ди Мария още веднъж да седне на аварийна пейка или схемата да бъде заменена.

Според медиите във Франция, Почетино ще заложи на сигурното и няма да рискува с включване на Неймар като титуляр в първия мач с " Реал ", с цел да може да разчита на него от начало в реванша на 9 март, когато се чака нападателят да е навлязъл в оптимална форма.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР