Възстановени са строителните дейности по автомагистрала Хемус. Въпреки това ще

...
Възстановени са строителните дейности по автомагистрала Хемус. Въпреки това ще
Коментари Харесай

Отново забавяне на АМ „Хемус“: Отсечката София - Плевен няма да бъде готова в срок


Възстановени са строителните действия по автомагистрала " Хемус ". Въпреки това ще има забавяния и смяна на крайните периоди. Това стана ясно след инспекция на министъра на районното развиване на място.

Причината е, че по време на едногодишното прекъсване на строителството се е наложило да се направи смяна в строителния проект. Нов обаче към момента няма.

Изкопи и тежка строителна техника. Макар градеж още веднъж да има, занапред ще се вършат промени в плана.

„ В няколко от мостовите уреди се е стигнало до извода, че би трябвало да бъде изменен планът, с цел да съответствува със съществуващия терен. Към днешна дата, когато ние разплащаме - се оказва, че тези промени не са подготвени “, съобщи служебният министър на районното развиване Иван Шишков.

Представители на компанията строител отхвърлиха коментар. А след инспекцията, на която участваха и Агенция пътна инфраструктура, и „ Автомагистрали “, стана ясно, че най-вече проблеми има по Лот 2 - секторът сред Дерманци и Каленик. Кога ще бъде подготвена автомагистралата от София до Плевен не се знае.

„ Всичко зависи от извънредно изостаналия Лот 2. Ако той не е издигнат - няма по какъв начин Лот 3 да се употребява. Все още не е сериозна обстановката, само че е на ръба да е сериозна “, изясни Шишков.

До месец се чака да бъде подготвен 16-километровият сектор сред Буховци и Белокопитово.

След няколко отлагания и година и половина по-късно към този момент е пуснато придвижването и по тунел " Ечемишка. ".

Ремонтът трябваше да завърши - през август 2021 година

Премахнати са разрушените елементи от вторичната обшивка. Възстановена е структурата на оборудването и е инсталирана нова хидроизолационна система. Подменени са и асфалтовата настилка и осветлението.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР