Възрастните хора трябва да обърнат особенно внимание на възможните си

...
Възрастните хора трябва да обърнат особенно внимание на възможните си
Коментари Харесай

Шофирайте безопасно, дори когато остареете

Възрастните хора би трябвало да извърнат особенно внимание на вероятните си проблеми при шофиране. Въпреки че нормално имат огромен опит зад кормилото, процесът на стареене въпреки всичко може да аргументи някои проблеми. Лекарствата и техните странични резултати или деменцията като заболяването на Алцхаймер вършат шофирането мъчно или невероятно.

Проблеми със слуха и зрението, както и лимитираната пъргавина също могат да съставляват заплаха. Възрастните могат да употребяват следния надзорен лист, с цел да ревизират дали са в сигурност зад кормилото. Ако отговорът на един или повече от въпросите е „ да “, би трябвало да се направи консултация с доктор, с цел да се ревизира дали казусът може да е обвързван със здравословното положение.

Случвало ли ви се е да загубите ориентировка, до момента в който шофирате? Имате ли усложнения да разпознавате други участници в придвижването, светофари или пътни знаци и да реагирате в точния момент? Имате ли проблеми с потреблението на педала на газта, съединителя или спирачката? Чувате ли шумове от мотора, промяна на предавките или сигнали от други участници в придвижването от време на време късно или едва? Трудно ли ви е да обърнете глава и да погледнете през рамо?

Изнервяте ли се в претрупан трафик или по непознати пътища? Другите водачи постоянно ли алармират поради вашето държание при шофиране? Причинявали ли сте в последно време повече леки или „ за малко да се блъснете “ произшествия? Чувствате ли се несигурни, до момента в който шофирате? Ставате ли сънливи или замаяни след приема на лекарството?
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР