Възрастните хора често са съветвани да приемат допълнително калций, но

...
Възрастните хора често са съветвани да приемат допълнително калций, но
Коментари Харесай

Хранителните добавки с калций могат да навредят на сърцето

Възрастните хора постоянно са съветвани да одобряват в допълнение калций , само че ново проучване откри, че добавките с калций може доста да усилят риска от проблеми със сърдечните клапи и да провокират сърдечна непълнота , заяви Юнайтед прес интеренешънъл.

Хората, които одобряват хранителни добавки единствено с калций или в композиция с витамин Д, са изложени на нараснал риск от гибел поради сърдечни проблеми спрямо хората, които не одобряват такива добавки , открили откривателите. Приемащите в допълнение калций по-често се нуждаят от интервенция на аортната клапа.

Резултатите от проучването сочат, че хората, приемащи калций и витамин Д, са изложени на двойно по-висок риск от гибел, обвързвана със сърдечен проблем . Приемащите в допълнение единствено калций са три пъти по-застрашени от потребност от оперативна промяна на аортната клапа.

"Допълнителният банкет на калций не може да оказва помощ, а може даже да е нездравословен " , сподели старши откривателят доктор Самир Кападия, началник на звеното по сърдечно-съдова медицина в Кливланд Клиник, Охайо, Съединени американски щати.

Специалистът поучава възрастните хора да си набират нужния калций посредством храната и наложително да се съветват с доктор, в случай че имат проблеми с костите.

Той означи, че проучването не е открило щета единствено от витамин Д . Данните от изследването посочили също, че витамин К2 "може да помогне на калция да доближи в костите, вместо в сърцето ".

Според доктор С.Алън Луис от Мейо Клиник в Рочестър, Минесота, резултатите от това проучване не трябва да водят до прибързани решения. Освен добавките с калций, "може да има доста други фактори, в това число хранене, приложимост на други медикаменти или здравословни проблеми, които евентуално не са регистрирани ", сподели той. Специалистът сподели, че голям брой други проучвания не са посочили връзка сред добавките с калций и сърдечни заболявания. "Тези резултати са доста забавни, само че считам, че е нужно да се вършат още проучвания ", сподели той.

Ако човек страда от остеопороза, Луис поучава да се преценят всички опасности за пациента.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР