Възрастна жена бе свалена от автобус номер 20 на масовия

...
Възрастна жена бе свалена от автобус номер 20 на масовия
Коментари Харесай

Кондукторка свали пътничка от градски автобус в Пловдив!

Възрастна жена бе свалена от рейс номер 20 на всеобщия градски превоз в Пловдив малко преди 11,00 часа през днешния ден. Това оповестиха в редакцията на Plovdiv24.bg очевидци. Причината - пътничката не е заплатила таксата за спомагателния багаж, с който се е качила в автобуса. Ето какво споделя законът:

Според член 12 от Наредбата за реда и изискванията за пътешестване с публичния градски превоз в Пловдив пасажер с постоянен превозен документ има право да транспортира в рейсовете на публичния градски превоз: 

1. гратис до 2 броя ръчен багаж, включително музикални принадлежности, като сборът от трите измерения за всеки от тях не надвишава 140 см. Багажът на пасажера не би трябвало да съставлява заплаха за другите пасажери, да не пречи на видимостта на лидера на транспортното средство и да не съставлява опасност за сигурността и сигурността на придвижване. 

2. багаж с по-големи размери от посочените в т. 1 се таксува за всеки багаж поотделно с билет за еднократно пътешестване на книжен носител;  

3. гратис детска количка с дете или количка с лице с увреждания. Колички без дете или без лице с увреждания в тях се таксуват с билет за еднократно пътешестване. 

4. домакински любим, в случай че не основава заплаха от причиняване на контузия, увреждане и надлежно не съставлява опасност за останалите пасажери и не се слага на седалките на транспортното средство: 

а) котка или различен дребен бозайник, подложен в подобаваща кутия или клетка с размери до позволените за безвъзмезден транспорт на ръчен багаж; 

б) куче, записано според настоящите на територията на община Пловдив правила, при следните условия: 

- притежателят да носи със себе си регистрационните документи на кучето; 

- с билет за еднократно пътешестване за домашния любимец; 

- да го води на пай неразтеглив мотив и с намордник, или в транспортен кафез с размери по член 12, т. 1. От намордник при пътешестване в публичния превоз са освободени кучета - водачи на незрящи хора и кучета в образование като водачи; 

5. гратис скейтборд, сноуборд, шейна или детски велосипед с дължина до 1,20 м., при изискване, че не основават стеснение на другите пасажери.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР