Възраждане са изговорили най-много лъжи по време на кампанията. Партията беше

...
Възраждане са изговорили най-много лъжи по време на кампанията. Партията беше
Коментари Харесай

Лъжеш ли?: Възраждане са изговорили най-много лъжи по време на кампанията, ГЕРБ втори, БСП са трети

" Възраждане " са изговорили най-вече неистини по време на акцията. Партията беше отличник и по време на предходната акция, ревизира платформата " Лъжеш ли ".

С 28 погрешни изказвания през тази акция, следвана от ГЕРБ - с 27, трети са Българска социалистическа партия с 9 погрешни изказвания. От позиция на персони класацията е Костадин Костадинов и Цончо Ганев от " Възраждане ", трети е Делян Добрев от ГЕРБ. Те на самостоятелно равнище имат най-вече погрешни изказвания. Темите, с които са спекулирали, където са разпространявали погрешна информация, са най-различни - от равнището на инфлацията до има ли решение на Народно събрание за изпращане на български бойци в Украйна. Тема за пращане на бойци в Украйна се споделяше и от " Възраждане ", и от Българска социалистическа партия ".

Това сподели пред БНР Даниел Янев от платформата " Лъжеш ли? ". Той изясни, че след инспекция на медийни изяви на политиците през последните три месеца преди предизборната акция за вота на 2-ри април, са се спрели на 22-ма претенденти - по четирима от по-големите парламентарно показани партии и по трима от по-малките - чиито участия в народен ефир - Българска национална телевизия, БТВ и Нова телевизия - са били тествани дали популяризират погрешни обстоятелства и информации.

Само две са погрешните изказвания, публикувани от Политическа партия и Демократична България, едното е на Асен Василев, който твърди, че по времето, когато той беше финансов министър, постъпленията от налози са се нараснали, заяви той.

С две погрешни твърдени са регистрирани и " Български напредък ".

" Проверяват се изказвания, в които се твърди съществуването на обстоятелства, а не отзиви на говорещите ", посочи още Янев.

Даниел Янев акцентира, че за поредна предизборна акция Движение за права и свободи съвсем не са имали медийни участия и по тази причина са засечени единствено с едно погрешно изказване, изказано от Йордан Цонев в телевизионно изявление.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР