Възраждане подава сигнал в прокуратурата срещу бившия вицепремиер и министър

...
Възраждане подава сигнал в прокуратурата срещу бившия вицепремиер и министър
Коментари Харесай

"Възраждане" дава Каракачанов на прокурор за сделката за изтребителите F-16


" Възраждане " подава сигнал в прокуратурата против някогашния вицепремиер и министър на защитата Красимир Каракачанов поради нередности при договорката за изтребителите F-16.

Депутатът от парламентарната група на „ Възраждане “ Николай Дренчев твърди, че съгласно документите, които са подписани се дава опция на доставчика да не достави, това, което е контрактувано.

Няма нарушавания в процедурата за закупуване на самолетите F-16 – по този начин разяснява през днешния ден Красимир Каракачанов обвиняванията от партия „ Възраждане “.

„ Днес ще подам сигнал до основния прокурор във връзка със злоупотреби на длъжностни лица, уповавам се, че със силите на българската страна ще се извърши следствие на тези подписани неизгодни за България контракти “, съобщи Дренчев.

„ Освен договорка с държавното управление на Съединените щати за F-16 съм подписал и няколко покупко-продажби с Русия за ремонт на ракетните комплекси C300, за ремонта на самолетите МиГ-29, с Беларус за ремонт и рационализация на СУ-25 – тези покупко-продажби не ги ли интересуват? Или в случай че договорката е с Америка, е неприятна, в случай че е с Русия и Беларус, е добра “, разяснява Каракачанов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР