Възраждане“ най-вероятно няма да участва в правителство, не виждам как,

...
Възраждане“ най-вероятно няма да участва в правителство, не виждам как,
Коментари Харесай

Деян Николов: „Възраждане“ няма да участва в правителство, ако не сме първи на изборите

„ Възраждане “ най-вероятно няма да взе участие в държавно управление, не виждам по какъв начин, в случай че не сме първа политическа мощ. Аз считам, че в случай че „ Продължаваме промяната “ завоюва изборите, ГЕРБ ще ги поддържат и ще има евроатлантическа коалиция, най-много посредством напън от Америка. Ако ГЕРБ завоюват, тогава по-скоро нещата са 50 на 50 дали ще има държавно управление или не, с поддръжката на Политическа партия. “

Това съобщи в студиото на „ Добро утро, Европа “ претендентът за народен представител от „ Възраждане “ в 24 и 25 МИР в София Деян Николов. Той разгласи, че все още от партията са събрали съвсем 440 000 подписа за референдума за отсрочване на приемането на еврото.
Продължаваме да събираме, до 10 април е срокът. Предполагам, че ще съберем над 500 000 подписа. Да, за момента беше отсрочено влизането в Еврозоната, само че ние желаеме това решение да бъде в ръцете на българския народ, тъй като то е съдбоносно и ще повлияе на генерации българи напред във времето и такова решение нито едно държавно управление няма право да го вземе независимо.
„ Ние сме създали съответните стопански калкулации и България чисто стопански не е подготвена за влизане в Еврозоната. Нашата икономическа конвергенция е 60% по отношение на междинните равнища за Еврозоната . Научните проучвания в сферата демонстрират, че една страна е подготвена за участие в единната европейска валута, когато е на най-малко 90% икономическа конвергенция. Ние сега настигаме с 1.5% на година, което значи, че тематиката за Еврозоната от икономическа вероятност не е годна най-малко в идващите 20 години “, акцентира Николов.

Според него министърът на финансите е прибързал с изказванията си от тази седмица по отношение на финансовото състояние на страната.

„ Изглежда изтече този отчет малко ненадейно и се наложи бързо да реагират. Смятам, че описаха малко по-апокалиптична картина, в сравнение с действително е. Може би и въпросът леко се политизира поради, че сме в предизборна акция “, добави политикът от „ Възраждане “.

По думите му 6-7% бюджетен недостиг е прекомерно доста и би трябвало да се търси по-балансиран вид.

Относно заповедта за арест на съветския президент Владимир Путин, издадена от Международния углавен арбитражен съд в Хага, Николов е на мнение, че интернационалният съд бива употребен за геополитически инструмент.
В последните 30 години станахме очевидци на много неправди по целия свят и нямаше сходна реакция. В момента наподобява, че едната част на света се е обединила против другата. По време на военни дейности е доста мъчно сега да знаем какво действително се случва на терен. Това решение ми се коства преждевременно. Не съм сигурен, че фактологията към него може да бъде обективно доказана.
Според Николов сме очевидци на пропагандна война сред Изтока и Запада.

„ До колкото аз пробвам да се срещна във връзка с това, което се случва в Украйна, виждам че и едните, и другите имат известно право “. Коментира кандидат-депутатът от „ Възраждане “ и добави:

„ Все още е рано да се прави равносметка кой какви военни закононарушения е направил. Лицемерно е също, че не видяхме да се вършат сходни мощни изявления, когато се водиха войни в Афганистан, Либия, Ирак, Сирия в последните 20 години. Западният свят тогава не реагира. “

Николов е безапелационен, че България няма директен интерес да се замесва в спора в Украйна, като се изключи това да се опитаме да имаме посредническа роля. „ Интереси в Украйна нямаме, по-скоро поносим вреди от наложените наказания към Русия “, счита политикът от „ Възраждане “.
В момента има геополитическо преразпределение на пластовете. Аз разбирам, че американците си пазят тяхното геополитическо въздействие и виждат Русия като опасност. Но в последна сметка какви са нашите цели като страна и какво можем да спечелим или изгубим от това пренареждане? Защо се месим там, където не ни е работата. България доста елементарно може да стане жертва на подобен спор.
„ България не би трябвало да има посредническа роля във връзка с войната в Украйна. Какъв тъкмо български интерес браним в Украйна? Нека сме малко по-практични. Имаме цел да насочим България към път, който да я избави от рецесиите в които попадаме. Какви са българските ползи в Украйна? Единственият ни интерес там е българската общественост в Украйна. Руският народ ни е приятелски, украинският народ ни е приятелски. Трябва да имаме посредническа роля в действителност да опитаме да ги омиротворим “, разяснява Николов.

По думите му България посочила експанзия към Русия, тъй като се е присъединила на страната на Украйна.

„ Войната би трябвало в действителност да е последният инструмент да се вземат решение сходни проблеми, само че разбираме техните дейности “, сподели още претендентът за депутат.

„ Възраждане “ поддържат и считат за нужно провеждането на правосъдна промяна, стана ясно още от думите на Николов.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР