Възраждане и ИТН се заканиха да създадат работа на Конституционния

...
Възраждане и ИТН се заканиха да създадат работа на Конституционния
Коментари Харесай

Възраждане и ИТН заливат КС с жалби срещу законите на сглобката

" Възраждане " и Има Такъв Народ се заканиха да основат работа на Конституционния съд (КС).

Коалицията ГЕРБ, ПП-ДБ не стопира да нарушава Конституцията на Република България, разгласи на брифинг Петър Петров от " Възраждане ". Доказателство е днешния дневен ред и по-точно - измененията на измененията в Конституцията, както се изрази депутатът.

Ние от " Възраждане " и Има Такъв Народ сме срещу тази процедура на ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи да нарушават Конституцията на Република България, посочи Петров. Затова двете обединения стартират поредност от атакуване на закони на сглобката в Конституционен съд. Първото искане е за практиката в Народното събрание (НС) да се гласоподават закони на две четения в едно съвещание.
 Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и
Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Възраждане " също сезират Конституционен съд за избора на нови съдии

Опозицията се надява на бързи решения на Конституционния съд

Тошко Йорданов изрази скептицизма си за това дали ще се произнасят по съвест. " Това са политически назначения. Ако господин Борисов се обади на госпожа Атанасова, тя ще стане права, ще козирува, ще измарширува 3 пъти и най-после ще каже това, което е споделил той ", уточни депутатът.

Двете партии се зарекоха Конституционен съд към този момент да не е умерено място за пенсиониране, а да затрупат съдиите с работа.
 Възраждане: Вече няма Конституционен съд
Възраждане: Вече няма Конституционен съд

ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи погребаха българските закони, отсече Костадин Костадинов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР