Възраждане“ готви нов протест срещу зеления сертификат, съобщи в парламента

...
Възраждане“ готви нов протест срещу зеления сертификат, съобщи в парламента
Коментари Харесай

„Възраждане“ стяга нов протест, ако до 10 дни властта не махне зеления сертификат

„ Възраждане “ готви нов митинг против зеления документ, заяви в Народното събрание водачът й Костадин Костадинов. Той изрази недоволството си от обстоятелството, че работната група за зеления документ, основана след митинга на 12 януари, не се е събирала.

„ Тупа се топката и се бави работата на групата. Толерантни и търпеливи сме, само че не сме и глупави. Опитват се да протакат нещата “, посочи Костадинов пред медиите. Той приема това като пренебрежение към партията и към жителите, които заставали зад тази идея.

„ След като другата страна не желае диалог с нас и изтърпяхме доста време, организираме митинг – откакто няма диалог в институциите, ще има диалог на улицата “, акцентира Костадинов. Той подсети, че от 1 март зеленият документ ще е в действие за цялата администрация – това му дала отговор документално здравната министърка Асена Сербазова.

„ Ако в този момент се обади министър председателят, желаеме да чуем дата, на която пада зеленият документ и тя би трябвало да е в границите на идващите 10 дни. Най-късно до 20 февруари “, даде период на премиера Костадинов. Той се пошегува, че на 15 февруари ще изиска проби от всички участници в КСНС при президента, с цел да не го затварят отново.

„ Нямаме санкции, тъй като никой не ни е глобил – получихме вести, само че не сме взели актовете, в случай че се наложи, ще ги спорен в съда. А и датата беше сбъркана. Това беше наказателна акция, тъй като бяхме поискали оставката на министър Сербезова “, счита Костадинов. Той попита РЗИ дали инспекторите са обърнали внимание на цигарения пушек в Народното събрание.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР