Възприятието ни за работа“ най-после претърпя неизбежна трансформация, независимо дали

...
Възприятието ни за работа“ най-после претърпя неизбежна трансформация, независимо дали
Коментари Харесай

Работа 2.0 - три предизвикателства, които бизнесът ще срещне при преминаване от модел на работа от вкъщи към работа отвсякъде

Възприятието ни за „ работа “ най-сетне претърпя неизбежна промяна, без значение дали става въпрос за увеличение на 24/7 отворените споделени пространства за взаимна работа (coworking spaces) в Полша, за световни компании като Ernst & Young, които дълготрайно минават към хибриден модел на работа, или узаконяването на правото на работа от у дома в Германия.

Ако се върнем назад единствено една година обратно, спонтанните диалози сред чиновници бяха фокусирани към желанието да понижат пътуването до работното място, да намерят работен модел, който дава отговор на метода им на живот, вместо да е подбуден от „ нуждата да бъдат видени, че работят “. За доста организации работата от у дома беше дребна записка във вътрешните политики, „ позволяваща “ на чиновниците да работят оттатък офисните стени, в случай че дават отговор на избрани критерии.
Като цяло тази насилствена смяна в работните практики се оказа сполучлива и дълго обсъжданата и отлагана опция за работа отвън стените на офиса се трансформира в реалност
Хибридният модел, допускащ на чиновниците да работят отвред, набира все по-голяма известност. Докато последните 12 месеца бяха отдадени на краткосрочни усъвършенствания, в този момент се търсят дълготрайни решения. ИТ експертите би трябвало да изградят опциите, които разрешават дълготрайното битие на  дистрибутирания модел на работа.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР