Възприемаме влечугите като страшни животни сами по себе си. А

...
Възприемаме влечугите като страшни животни сами по себе си. А
Коментари Харесай

Кои са най-големите влечуги

Възприемаме влечугите като страшни животни сами по себе си. А представете си, в случай че са великански? Подбрали сме няколко от най-големите влечуги на планетата. Дано не сънувате кошмари!

Зелена морска костенурка

Този тип костенурка е най-големият измежду тези с костна черупка. Тя доближава дължина на тялото до 1.5 метра, а и може да тежи до 400 кг. Тази костенурка е много необятно публикувана – намира се в тропичните и субтропичните морета по целия свят. Тя се причислява към най-големите влечуги.

Тъй като Черно море е прекомерно студено, този тип не вирее в него, само че все пак има един прочут случай за хващане на представител на този тип. Зелената морска костенурка се смята заплашен от изгубване тип. Интересно за тези костенурки е, че името им не идва от цвета на черупката, а от цвета на подкожните им мазнини. Той е зелен поради водораслите, с които се храни.

Нилски крокодил

 Нилският крокодил е измежду най-големите влечуги в света

Този голям крокодил е публикуван в съвсем цяла Централна Африка, както и в други региони на юг от Сахара. Името му идва от това, че в предишното се е срещал около река Нил в Египет, макар че заради бракониерска активност в днешно време е липсващ от този регион.

Той е доста заплашителен див звяр. Най-големите нилски крокодили доближават до 5-6 метра дължина и тегло над 500, а от време на време даже и 800 кг. Те плашат освен с големите си размери, само че и с хищня си манталитет. Нападат от скрита позиция и изненадват жертвите си, с цел да не могат да реагират задоволително бързо и да избягат. Обикновено тяхната плячка са риби, водни птици, копитни животни и други приблизително огромни животни, също по този начин и огромни бозайници, като тези от семейство котки.

Амазонска анаконда

Смятайки както дължината, по този начин и ширината на тази змия, тя е най-голямата змия в света. Има такива, които са по-дъги от нея, само че в повсеместен размер амазонската анаконда е преди всичко.

Зрелите амазонски анаконди доближават дължина до 9 метра и тегло до 300 кг. Главното ѝ местообитание е Южна Америка – басейна на река Амазонка и Ориноко. Освен това тя се среща и в Бразилия, Перу, Венецуела, Клумбия, Парагвай и няколко други места.

Тези огромни влечуги ловуват и във водата, и на сушата, само че във водата са много по-успешни ловци, защото имат опцията да са много по-пъргави. Освен други животни, амазонските животни от време на време демонстрират и канибализъм освен към други типове змии, а и към тези от същия тип като техния.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР