Възпоменателен митинг по повод 39-годишнината от т.нар. Възродителен процес се

...
Възпоменателен митинг по повод 39-годишнината от т.нар. Възродителен процес се
Коментари Харесай

39 години от Възродителния процес

Възпоменателен протест във връзка 39-годишнината от така наречен Възродителен развой се организира в кирковското село Могиляне.

Пред паметника Тюркян чешма, повдигнат в памет на най-малката жертва на декемврийските събития от 1984 година, през днешния ден беше и ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

На 26 декември 1984 година на кротичък протест против промяната на имената, бойци откриват пукотевица, трима души умират, измежду тях е и 17-месечната Тюркян. Движение за права и свободи ще продължи да е поръчител това в никакъв случай повече да не се случи, съобщи Пеевски.

" Смятам, че Движение за права и свободи назад би трябвало да се върне при вас. Защото почетният ръководител доктор Ахмед Доган преди една година сподели нещо, което мисля, че доста не схванаха: " върнете връзката с нашите хора, губим я последните 10 години, за което се оправдавам и ще направя всичко, което е по силите ми, да го поправя, с цел да стартираме да вършим действителни неща, които да виждате всеки ден, а освен да ви призоваваме да ни подкрепяте като дойдат избори. Ще бъдем до вас, за което си давам думата ", уточни той.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР