Възпаленото гърло е истинско мъчение. За да се справим по-бързо

...
Възпаленото гърло е истинско мъчение. За да се справим по-бързо
Коментари Харесай

6-те най-добри напитки за успокояване на възпалено гърло

Възпаленото гърло е същинско изтезание. За да се оправим по-бързо ще ви кажем кои са 6-те най-хубави питиета за усмиряване на възпалено гърло, с цел да може да се излекувате в точния момент и да не се стига до по-крайни неща. Възпаленото гърло постоянно може да аргументи затруднения и здравословни проблеми. Може да е мъчно да се отървете от възпалено гърло, което може да бъде породено от всичко – от вирусно заболяване като COVID-19 до алергии или киселинен рефлукс. Въпреки това, пиенето на верните течности може да е всичко, от което се нуждаете, с цел да облекчите драскащото, мъчително чувство.

 

6-те най-хубави питиета за усмиряване на възпалено гърло

1. Пийте топла вода с лимон и мед

 усмиряване на възпалено гърло усмиряване на възпалено гърло

Всяка топла напитка може да помогне за усмиряване на възпалено гърло.Топлата вода сама по себе си е успокояваща и може да помогне за облекчение на възпалено гърло, кашлица и хрема. Пиенето на топла вода с лимон може да бъде изключително потребно, когато имате възпалено гърло заради заболяване, защото може да добави дребна спомагателна доза витамин С към вашата диета. Витамин С може да ускори имунната ви система и даже да ви помогне да преодолеете настинки.

Добавянето на мед към вода с лимон също може да лекува възпалено гърло и кашлица. Например, едно малко изследване от 2017 година откри, че медът може да помогне за ускорение на възобновяване от възпалено гърло заради своите противовъзпалителни и антибактериални свойства. Друго изследване откри, че медът може да помогне за угнетяване на кашлицата, което може да докара до повече раздразнение на гърлото.

2. Чай от джинджифил

 усмиряване на възпалено гърло усмиряване на възпалено гърло

Чаят от джинджифил също може да помогне за усмиряване на възпалено гърло. Всъщност изследване от 2013 година демонстрира, че екстрактът от свеж джинджифил в гореща вода може да ви помогне да се предпазите от респираторния синцитиален вирус – мощно заразен вирус, който нормално визира дребни деца – макар че към момента са нужни по-стабилни проучвания върху хора.

3.  Чай от лайка

 усмиряване на възпалено гърло усмиряване на възпалено гърло

 

Ако не сте почитател на чая от джинджифил, може да изберете чай от лайка, който се подготвя от изсушени цветя.Чаят от лайка може да насърчи релаксацията и да ви помогне да заспите, което може да ускори имунната ви система и да ви помогне да се възстановите по-добре от заболяване. Хората, които не спят задоволително, може да са по-склонни да получат елементарна простуда или други инфекции.

4. Чай от мента

 усмиряване на възпалено гърло усмиряване на възпалено гърло

Чаят от мента е друга топла напитка, към която хората постоянно се обръщат, когато се пробват да облекчат признаците на възпалено гърло. Това е по този начин, тъй като съдържа мента, която има противовъзпалителни резултати, които могат да понижат подуването и да успокоят възпаленото гърло.Едно предизвестие: Не пийте чай от мента, в случай че болното ви гърло е породено от киселинен рефлукс. Ментата в действителност може да утежни признаците на киселинен рефлукс.

5. Чай от бъз

 усмиряване на възпалено гърло усмиряване на възпалено гърло

Черният бъз е известно европейско билково лекуване за настинки и признаците, които идват с тях, като болки в гърлото. По време на пандемията от COVID-19 откривателите изследват използването на бъз в търговски формули, с цел да измерят резултатите, които има върху пациенти с COVID-19. Резултатите допускат, че възрастни участници, които са употребявали бъз за малко повече от две седмици, са видели понижаване на грипоподобните признаци, когато са одобрявани в границите на първите 48 часа от началото.Бъзът оказва помощ за понижаване на признаците, свързани с елементарна простуда, като тресчица, болежка, тапи и кашлица. Въпреки че има лимитирани налични проучвания върху цветето от бъз, продажбите на сиропи от бъз и дъвки скочиха вследствие на открития като тези.За да се възползвате от препоръчаните изгоди, потърсете чай от бъз в локалния магазин за хранителни артикули или натурални храни и се насладете на чаша, до момента в който си почивате и релаксирате.

6.  Направете смути

 усмиряване на възпалено гърло усмиряване на възпалено гърло

Може да почувствате понижен вкус, когато сте заболели. Това може да затрудни приемането на питателните субстанции, от които тялото ви се нуждае, с цел да се бори с заболяванията.Ето за какво наситеното с хранителни субстанции смути е превъзходен вид, стига да употребявате плодове и зеленчуци, цялостни с антиоксиданти – молекули, които могат да засилят имунната ви система.Някои богати на антиоксиданти плодове и зеленчуци, които да добавите към вашите смутита, включват: боровинки, ягоди, манго, кейл, спанак.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР