Възобновяване на присъственото обучение и отпадане на зелените сертификати от

...
Възобновяване на присъственото обучение и отпадане на зелените сертификати от
Коментари Харесай

С отворено писмо до Сербезова и Денков студентите искат присъствено обучение и отпадане на зелените сертификати

Възобновяване на присъственото образование и отпадане на зелените документи от март като изискване за достъп до висшите учебни заведения. Това желаеха в позиция до министрите на опазването на здравето и на образованието от Националното посланичество на студентските препоръки в България.

В мнението, изпратено до Асена Сербезова и Николай Денков, Студентските препоръки показват угриженост, че образованието на младежите в електронна среда продължава прекалено много време.

Студентите оправят 5 съществени претенции в своята позиция.

1. Настояваме образователните занятия да бъдат обновени в най-кратък период, като бъдат въведени гъвкави ограничения за присъствени форми на образование. Сегашните условия за 100 % " Зелен документ " са неизпълними в огромен брой висши учебни заведения.

2. Настояваме от 1 март при понижаване на броят на случаите зеленият документ да отпадне.

3. Настояваме да се даде опция на студенти, докторанти, курсанти и специализанти да вършат безвъзмездни антигенни проби, които да бъдат закупени от страна на страната.

4. Настояваме страната да планува спомагателни средства към университетите за съоръжение на зали / интерактивни дъски, камери и звукоозвучаване/ за провеждането на хибридна форма на образование.

5. Настояваме всяко висше учебно заведение да разполага с пунктове за тестване с антигенен и PCR тест.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР