Възобновено е подаване на газ по “Северен поток 1, съобщи

...
Възобновено е подаване на газ по “Северен поток 1, съобщи
Коментари Харесай

Ройтерс: Русия пуска отново газа по Северен поток 1, ТАСС твърди, че е за малко -

Възобновено е подаване на газ по “Северен поток 1 ”, заяви във вторник Ройтерс с позоваване на източници в Русия. “Газпром ” би трябвало да възвърне размерите отпреди 11 юли, когато тръбата спря, както твърди Кремъл, за годишна консервация.

Според източниците на Ройтерс през “Северен поток 1 ” към този момент ще потече най-вече 160 милиона кубически метра газ на ден. Това е по-малко, от размерите, които осигуряваще газопроводът преди ремонта, само че съгласно източниците на организацията руснаците ще възстановят до четвъртък предходните размери.

Газопроводът, който свързва Русия и Германия, обезпечава над една трета от експорта на газ за Европейския съюз. След 11 юли в Европа имаше терзания, че модернизацията е единствено предлог на Кремъл с цел да спре “Северен поток ” 1, а по този метод да осъди страните от Европейски Съюз на енергийна рецесия. Почти по едно и също време със известието на Ройтерс се появиха инфомации с източник от Европейската комисия, че е допустимо Русия въобще да не възобнови доставките на газ по “Северен поток 1 ”. “Уолстрийт джърнъл ” цитира с сходна позиция еврокомисаря по бюджета Йоханес Хан, съгласно който Европейска комисия не чака “Северен поток 1 ” да възобнови активността си. “Работим с догатката, че няма да се върне към работен режим. ” - сподели пред кореспонденти в Сингапур Хан, представен от Ройтерс и “Уолстрийт джърнъл ”.

По-късно довечера ТАСС популяризира новината, че известни количества газ са били пуснати по тръбата за механически нужното равнене на налягането сред “Северен поток ” и нижестоящия оператор. По-рано, съгласно ТАСС, на уеб страницата на Nord Stream AG се появиха данни за неголеми, ок. (2.5 хиляди кубически метра) доставки на газ по тръбата в продължение на няколко часа денем. В известието на организацията не се разяснява какво ще се случи с газовите доставки в четвъртък, за когато Ройтерс планува възобновяване на газоподаването.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР