Възмутени сме от откровените лъжи, които е сипят днес от

...
Възмутени сме от откровените лъжи, които е сипят днес от
Коментари Харесай

ПП отговори на ИТН: Саботират в трети пореден парламент всички действия за реформа в КПКОНПИ

Възмутени сме от откровените неистини, които е сипят през днешния ден от Има Такъв Народ по отношение на правенето на законопроекта за КПКОНПИ. Това обявиха на брифинг пред медиите специалисти и адвокати от " Продължаваме промяната ", които са работили интензивно по закона за противопоставяне на корупцията, представени от Българска национална телевизия.

Представителите на Има Такъв Народ саботират в трети следващ парламент всички вероятни дейности за промяна в КПКОНПИ и ефикасни дейности против корупцията, сподели Милен Матеев от ПГ на Политическа партия.

Той назова днешната реакция на Има Такъв Народ като " истерична " и посочи, че сходна реакция са следили в експертните препоръки, проведени по правенето на законопроектите. Има Такъв Народ са саботирали процеса по правене, като или не са участвали, или са се появявали за пет минути, заявявайки, че твърдо държат на своето изискване - да имат човек в комисията с право на несъгласие, който да взема решение кой да бъде разследван и кой не, прецизираха юристите.

Уважаван правист като Ива Митева не е прочела законопроекта и приказва безспорни неистини за това по какъв начин членове от него са противоконституционни. Като това, че проверяващите инспектори ще вземат участие в правосъдния углавен развой - такова нещо няма в законопроекта. Не са отпаднали групи от видните политически персони, които би трябвало да бъдат разследвани от комисията, както твърди Митева. Тя твърди, че в законопроекта са дадени свръхправомощия на проверяващите органи, което не е правилно, сподели Матеев.

Мирослав Иванов добави: " Колегите от Има Такъв Народ са единствените, които с държанието, мненията и позицията си, която заемат, ясно демонстрират, че не желаят битката с корупцията да е ползотворна и да даде някакъв резултат. Защо? Трябва да попитате самите тях ".

От Политическа партия се надяват този законопроект да бъде подсилен от Народното събрание. Потвърдиха, че за момента Бойко Рашков е тяхната кандидатура за началник на КПКОНПИ.

Договарянето на 12 депутати от Има Такъв Народ за поддръжка не стои на дневен ред и срещи не са провеждани, стана още ясно от брифинга.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР