Възмущението от плановете на управляващата партия в Полша да постави

...
Възмущението от плановете на управляващата партия в Полша да постави
Коментари Харесай

Хиляди протестираха срещу спорната съдебна реформа в Полша

Възмущението от проектите на ръководещата партия в Полша да сложи правосъдната система под политически надзор докара до нови митинги в цялата страна, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Някои хора се събраха пред дома на водача на ръководещата партия " Право и правдивост " Ярослав Качински и го упрекнаха, че е деспот. Много от протестиращите се придвижиха след това към Върховния съд, където пяха " Imagine " на Джон Ленън и държаха свещи.

Бившият президент Лех Валенса направи послание на проява в Гданск, в което прикани младите поляци да се борят за опазване на разделянето на управляващите, за чието реализиране е помогнало неговото придвижване " Солидарност " преди повече от 25 години, когато Полша е отхвърлила комунистическото ръководство.

Хиляди съперници на държавното управление се събраха във Варшава, Краков и други градове, като приканиха президентът Анджей Дуда да отхвърли законодателството, което би предоставило на ръководещата партия надзор върху Върховния съд и правосъдната система.

" Право и правдивост " споделя, че измененията са нужни, с цел да бъде реформирана правосъдната система, която съгласно Качински по този начин и не е била прочистена от някогашни комунисти след рухването на режима през 1989 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР