Възмущение от застреляната майка на мече крадец на бисквити в Италия

...
Хладнокръвното убийство на майка мечка, известна като Амарена, разгневи групите
Коментари Харесай

Хладнокръвното убийство на майка мечка, известна като Амарена, разгневи групите за правата на животните и местните политици в Италия.

Кафявата мечка е била застреляна от местен жител на Сан Бенедето дей Марси точно пред националния парк Абруцо в централна Италия, потвърди паркът в петък.

Нейното 4-годишно дете Хуан Карито направи международни заглавия през 2021 г., когато нахлу в местна пекарна и изяде стотици бисквити.

„Ветеринарният лекар на парка се намеси на място с екипа на Спешна помощ, който обаче може само да констатира смъртта на мечката предвид сериозността на раната“, каза паркът на страницата си във Фейсбук.

Амерана беше марсиканска кафява мечка, застрашен вид в Италия, където по-малко от 60 от мечките са все още живи. Убийството й се разследва като тежко престъпление.

56-годишният мъж, който я е прострелял, е предаден на местната полиция.

„Епизодът е много сериозен и причинява огромни щети на популацията от около 60 екземпляра, засягайки една от най-плодотворните женски в историята на парка“, се казва в изявлението на националния парк.

„Очевидно няма причини, които да оправдаят епизода, като се има предвид, че Амарена никога не е създавала какъвто и да е проблем на мъжа“, добави той.

Прокуратурата в Авецано, ръководена от Маурицио Мария Серато, е започнала разследване на убийството, което противоречи на наказателния кодекс 544bis, свързано с жестоко убийство на животно без заповед, съобщиха от прокуратурата пред CNN.

Ако бъде признат за виновен, въпросният мъж може да получи от четири месеца до две години затвор.

Мъжът казал на полицията, че е застрелял животното „от страх, но не исках да го убия, намерих го в моя имот. Това беше импулсивен, инстинктивен акт“, според Sky24, филиал на CNN.

Известният крадец на бисквити на Амерана Хуан Карито почина по-рано тази година, след като беше блъснат от кола. Настоящите й малки малки бяха намерени след издирване късно в четвъртък. За тях се грижат властите на парка.

Италианският министър на околната среда Джилберто Пичето нарече убийството „сериозен“ въпрос.

„Необходимо е да се изясни възможно най-скоро. В постоянен контакт съм с всички институционални участници, които работят, за да хвърлят светлина по въпроса: сега е необходима максимална координация между министерството, регионите, парковата администрация, Испра, Куфа, кметовете и префектите. Нашият ангажимент е насочен и към защита на мечетата, като правим всичко, за да могат те да останат на свобода.”

От 15-те мечки, убити в Италия от 2010 г. насам, три са убити в Абруцо.

През април 17-годишна мечка, която уби 26-годишен джогинг, беше осъдена на смърт в северния регион Тренто. Мечката получи отлагане на екзекуцията и беше заловена.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР