Възможността за превоз на товари по въздуха на цената на

...
Възможността за превоз на товари по въздуха на цената на
Коментари Харесай

Българи създадоха най-икономичния товарен самолет в света

Възможността за транспорт на товари по въздуха на цената на автомобилния превоз дълго време се считаше за невъзможна. Но двама българи, които пишат история, трансформираха това.

Преди дни на пистата на летище " София " българска компания показа пред света " Черния лебед " - модернизиран товарен безпилотен аероплан, който е най-икономичният товарен аероплан, създаван в миналото.

Двама братя - Свилен и Константин Рангелови ще свържат градовете по света един с различен по метод, който просто не е бил вероятен до момента.
Снимка: bTV
След като приключват Американския лицей в София, по-големият брат - Свилен отива да учи стопанска система в Съединените щати, а Константин - авиокосмическо инженерство в Холандия.

Шега сред двама братя преди 7 години дава началото на една фантазия, която към този момент прави гражданска война в транспорта на товари по въздух.
Снимка: bTV
" Той ми пишеше по " Скайп ": " Айде, по кое време ще идваш отново да ми донесеш малко сирене, българско сирене " и аз споделих: " Съвсем скоро бях, нали си инженер, направи си дрон и ще ти пратя ". И от малко смешки и закачки… ", спомня си Константин.

Преди дни компанята на Свилен и Константин показа първия сериен аероплан - " Черен лебед " и даде поръчка за началото на нова епоха в международната промишленост за транспорт на товари.

" Много постоянно ни считат за луди - за какво сме тръгнали да го вършим, това в никакъв случай няма да стане или " огромните ще ви смажат " и по този начин нататък. Един куп извинения на хората, които нямат куража да се захванат с нещо такова. Но да, ние тъй като доста постоянно приказваме с много клиенти и вложители, чуваме от вложителите " не ", само че от клиентите - " да ". Това ни дава в допълнение религия да продължим, че сме на прав път. След като клиентите го желаят, значи има самун в този план. "

А какво съставлява той?
Снимка: bTV
" Ами най- лесното за пояснение е " летяща баничарка ". В момента има доста огромни самолети, доста скъпи и те летят единствено сред доста малко градове. Тоест носят се товари за България единствено в една точка - в София, макар че в България има над 100 писти и летателни площадки. Тоест в случай че се направи по-малък аероплан, който да е задоволително ефикасен и да е с размерите на една баничарка, то може да кацне непосредствено в Хасково, непосредствено в Павликени, непосредствено във всеки по-малък град, даже село. И това да е товарът за даденото обитаемо място и да се направи доставката ужасно по-бързо и по-евтино. "

С товар от 350 кг " Черният лебед " може да измине 2500 километра разстояние без проблем.

Момчетата споделят, че да работиш 7 години за задачата си е мъчно, незабравимо и доста бързо минаващо време, тъй като това са 7 години, в които работиш без да си видял продукта на своята работа в приключено положение.

Финансирането обаче е мъчно.

" Разчитаме на поддръжката както на фондове, по този начин и на десетки вложители и даже преди няколко седмици направихме излизане на борсата в България, с цел да може още повече да увеличим достъпа на елементарни жители да влагат в компании като нашата. "
Снимка: bTV
Предстоят първи полети и първи клиенти за " Черния лебед ".

" По-конкретно при започване на годината се чака да създадем първи механически полети, да получим лиценз за Европейския съюз, с който можем да летим в цяла Европа, да правим търговски полети и да стартираме комерсиалните полети в Европа и след това в Австралия до края на 2022 година ", разкриват проектите си двамата.

Преди 7 години се заражда и концепцията двамата братя да не подстригват или бръснат своите бради, макар че ги ненавиждат, като тип мотивация и самонаказание, до момента в който не си " свършат работата ". Сега обаче има възможност при започване на идната година да са неузнаваеми по улицата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР