Възможността да няма търговско споразумение с Великобритания е по-вероятна от

...
Възможността да няма търговско споразумение с Великобритания е по-вероятна от
Коментари Харесай

Нулев напредък! Намаляват шансовете за търговско споразумение Брюксел-Лондон

Възможността да няма комерсиално съглашение с Англия е по-вероятна от противоположното. Това е станало ясно по време на дебатите на европейските водачи, които втори ден организират последната за годината среща на върха в Брюксел.

От Европейския съвет припомнят, че договарянията се възобновяват през днешния ден, а в неделя Европейската комисия ще оповести дали е допустимо постигането на договорка. Лидерите означават, че ситуацията остава комплицирано, остават и главните проблеми: лоялната конкуренция, рибарството и ръководството. Вчера Комисията разгласява изключителни ограничения при положение, че двете страни не реализиран съглашение.

Снощи и английският министър председател Борис Джонсън съобщи, че е доста евентуално Обединеното кралство да не успее да реализира съглашение за комерсиалните връзки с Европейски Съюз след Брекзит.

Сделка за Брекзит към момента е изцяло допустима откакто 90% от пътя е извървян, сподели английският министърът на културата Оливър Даудън. Той обаче повтори казаното нощес от премиера Борис Джонсън, че това не може да стане за всяка цена и че евентуалният сюжет е Брекзит без договорка.

Политическите водачи – английският министър председател Борис Джонсън и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен – ще оповестят в неделя крайното си решение дали е допустима договорка за бъдещите търговски връзки след Брекзит. В Лондон обаче от ден на ден натежава мнението, че се отива към Брекзит без договорка. Оливър Даудън съобщи тази заран за „ Скай нюз “, че откакто голяма част от пътя е извървян, не е наложително да се приема сюжета за Брекзит без договорка.

„ Ще бъде доста по-добре и в интерес и на Обединеното кралство и на Европейски Съюз тази договорка да бъде реализирана. Но тази договорка не може да бъде против всякаква цена и бъдещите търговски връзки не могат да се реализиран посредством компромис по доста значимите за нас неща “.

Борис Джонсън в този момент счита, че страната би трябвало да се приготви за бъдещи връзки в „ жанр Австралия “ без договорка за свободна търговия с Европейски Съюз. Той сподели, че при тези условия страната му ще просперира, само че някогашният австралийски министър председател Малкълм Търнбул го предизвести, че „ би трябвало да внимава какво си пожелава “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР