Възможността британските депутати да влязат в Европарламента и после да

...
Възможността британските депутати да влязат в Европарламента и после да
Коментари Харесай

Британските евродепутати може да създадат сериозна бъркотия, смята еврокомисар

Възможността английските депутати да влязат в Европарламента и след това да го изоставен след Брекзит може да сътвори " объркана " обстановка във времето преди избора на ръководител на Европейската комисия, сподели сегашният заместник-председател на институцията Юрки Катайнен.

Пред публицисти във Варшава Катайнен съобщи, че това състояние ще докара до " краткотрайна смяна " в салдото на силите в Европарламента, съобщи " Ройтерс ". Агенцията го цитира с думите, че до момента в който крайният период за Брекзит е през есента, изборът на ръководител на комисията може да стане преди този момент. " Трябва да се уверим, че всички евродепутати имат едни и същи права и отговорности, тъй като не може да сме в обстановка, където някои евродепутати имат непълен мандат... Но краткотрайно болшинство може да провокира доста въпроси и проблеми. "

След изтощителни диалози с европейските водачи и забележителен риск от Брекзит без договорка Обединеното кралство получи опцията да се отдръпна до края на октомври. Премиерът Тереза Мей се надява до тогава да получи утвърждение в Народното събрание в Лондон за договорката си с Брюксел.

Според " Ройтерс " в тази обстановка, съвсем три години откакто 52% от участвалите в референдума желаеха излизане от Европейски Съюз, не е ясно " по кое време или даже дали " Англия ще напусне блока. Последната опция - за смяна на решението - бе загатната и от ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, когато той съобщаваше отлагането на крайния период на Брекзит.

Фактът, че Англия няма да е напуснала до провеждането на евроизборите този месец, значи, че тя също би трябвало да взе участие в тях и да излъчи евродепутати.

Същевременно изследване на Европейския съвет за външна политика от предишния месец сподели, че антиевропейските сили ще трансформират съществено конфигурацията на Европарламента без значение дали се имат поради гласовете от Англия или не.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (283)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР