Възможностите за сътрудничеството във ВиК сектора, енергийната ефективност и инфраструктурните

...
Възможностите за сътрудничеството във ВиК сектора, енергийната ефективност и инфраструктурните
Коментари Харесай

ВиК сектора, енергийната ефективност и пътната инфраструктура обсъдиха вицепремиерът Караджов и президентът на ЕИБ Вернер Хойер

Възможностите за съдействието във ВиК бранша, енергийната успеваемост и инфраструктурните обекти разискаха на работна среща вицепремиерът Гроздан Караджов с президента на банката Вернер Хойер и неговия екип.

Във ВиК бранша можем да разчитаме на експертна поддръжка от банката, а един от основните й цели е финансирането на планове за енергийна успеваемост.

От страна на финансовата институция бе изразена подготвеност да продължи поддръжката за Фонд Флаг със средства, ориентирани към всички общини в страната, общински и държавни сдружения, като предпочитано ще се финансират планове, които способстват за зеления преход.

Партньорство чакаме и по механизма за обективен преход. Чрез него се дава целева поддръжка за активизирането на финансов запас за интервала 2021 – 2027 година в най-засегнатите райони за намаляване и превъзмогване на отрицателните и социално-икономическото последици от прехода към неутрална стопанска система.

Подкрепяните от Европейска инвестиционна банка вложения могат да бъдат в региона на енергийната и транспортна инфраструктура, топлофикационни мрежи, ограничения за енергийна успеваемост.

Вицепремиерът Караджов срещна Вернер Хойер с програмата на Министерство на регионалното развитие за строителство на стратегическите пътни инфраструктурни обекти. Сред тях са скоростният път Видин – Ботевград, автомагистралите Русе – Велико Търново и „ Струма “ през Кресненското дефиле. Президентът на Европейска инвестиционна банка Хойер сложи въпроса за построяването на нови мостове на река Дунав. Министър Караджов изясни, че съгласно съглашение сред България и Румъния от 2019 година са закрепени пет местоположения, от които да се избере къде да е третият мост на река Дунав. Правителството към този момент е активизирало работата по това съглашение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР