Възможностите за развиване на сътрудничеството, за включване на експертизата на

...
Възможностите за развиване на сътрудничеството, за включване на експертизата на
Коментари Харесай

Министър Караджов и ректорът на УАСГ проф. Марков обсъдиха сътрудничеството между двете институции

Възможностите за насърчаване на съдействието, за включване на експертизата на Университета по архитектура, строителство и геодезия в работата на Министерството на районното развиване и благоустройството и въпросът с нуждата от фрагменти.

Тези тематики разискаха вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов и ректорът на УАСГ проф. доктор инж. Иван Марков. В срещата взе участие и отрасловият заместник-министър Стефан Аспарухов.

Министър Караджов посети университета, с цел да изкаже почитание към институцията, университетския състав и студентите. „ За нас съдействието с УАСГ е основно, тъй като разчитаме на Вас за чудесно готови фрагменти и цифрово грамотни специалисти за нашата активност – пътния и ВиК секторите, и експертиза за всичко, което касае Закона за устройство на територията “, съобщи министър Караджов.

Той срещна проф. Марков с измененията в Закона за устройство на територията, които Министерство на регионалното развитие приготвя в средносрочен проект. „ Надявам се в границите на календарната година да изработим в съдействие с всички заинтригувани страни законодателните промени. Необходим е сериозен ремонт на капиталовия развой. Искаме да облекчим бизнеса като опростим целия развой. От проектирането до приемането на разрешението за градеж – всичко би трябвало да се случва електронно и транспарантно. Да се приключи ходенето по гишетата. Трябва да се ускори ролята на надзора в проектирането, както и отговорността на проектанта “, изясни министърът.

След опростяването на административните процедури и унищожаване на някои от съществуващите, може да се премине към цифровизация на строителния развой, разяснява вицепремиерът.

Проф. Марков приветства набелязаните промени, като съобщи, че това е управническо решение, което би трябвало да се осъществя в партньорство с специалистите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР