Възможностите за развитие на търговско-икономическото сътрудничество между България и провинция

...
Възможностите за развитие на търговско-икономическото сътрудничество между България и провинция
Коментари Харесай

Заместник-министър Лъчезар Борисов се срещна с вицегубернатора на китайската провинция Шънси г-н Уей Зънджун


Възможностите за развиване на търговско-икономическото съдействие сред България и провинция Шънси разискаха заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов и вицегубернаторът на китайската провинция Шънси, Уей Зънджун.

Заместник-министър Борисов срещна китайската делегация с капиталовата и бизнес среда у нас. Акцент беше подложен върху ускореното развиване на аутомотив промишлеността и ИКТ бранша в България, обясниха от Министерство на стопанската система. „ Приветствам китайските компании от провинция Шънси, искащи да разширят активността си в Европа, да се възползват от преимуществата, които страната ни дава, с цел да открият у нас свои индустриални бази и R&D центрове “, уточни Борисов.

Икономическият заместник-министър акцентира, че в региона на търговията капацитета за необятно наличие на китайския пазар имат българското вино, розовото масло и киселото мляко. „ Висококачествените български артикули могат да намерят добър банкет в провинция Шънси, чието население доближава 37 милиона души “, съобщи Борисов.

Вицегубернатор Уей предложи да бъде проведено посещаване на бизнес делегация от провинция Шънси в България, с цел да могат представителите на китайския бизнес да се срещнат на място с условия за бизнес и вложения във всички браншове с капацитет. Отправи покана за българско присъединяване в Четвъртото издание на изложбата „ Пътят на коприната “, което се организира в столицата на провинцията – гр. Сиан.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР