Възможностите за разширяване на сътрудничеството със Саудитска Арабия и за

...
Възможностите за разширяване на сътрудничеството със Саудитска Арабия и за
Коментари Харесай

Министър Ангелкова представи на Саудитска Арабия възможностите за инвестиции по Черноморието ни

Възможностите за разширение на съдействието със Саудитска Арабия и за привличане на повече вложения към Българското Черноморие разиска в Рияд министърът на туризма Николина Ангелкова с ЯсирОтхман Ал-Румаян, изпълнителен шеф на Публичния капиталов фонд на Саудитска Арабия.

Двамата се сплотиха към мнението, че сред страните има доста неизползвани благоприятни условия за стимулиране на вложенията в разнообразни стопански сфери, изключително в туризма.

Министър Ангелкова напомни триумфа от визитата на българския министър председател Бойко Борисов в Саудитска Арабия отпред на огромна делегация през ноември 2017 година, като посочи, че то е доказателство за политическата воля за ползотворно съдействие сред двете страни. След тази първа по рода си огромна аудиенция двустранното съдействие се засилва и за нас е доста значимо да продължаваме да го развиваме, сподели тя.

Туризмът е хоризонтална политика и можем да привличаме вложения в доста браншове, свързани с предлагането на туристически услуги. България регистрира устойчиви растежи в туризма през последните години, което подтиква реализацията на бизнес планове от разнообразни страни, съобщи министър Ангелкова и даде съответни образци с хотелиерството, построяването на балнео- и СПА комплекси, популяризирането на артефакти, на които България е доста богата, производството на минерална вода и други

Тя показа големия туристически капацитет на страната ни за всеобщ и профилиран туризъм. Преди няколко години България имаше имиджа на нискобюджетна дестинация, само че към този момент се утвърждава като желана дестинация за висококачествени услуги на рационална цена, стана ясно от изказването й. По време на срещата бе направена презентация за България като маршрут за четири сезона и чудесно място за вложения, изключително по Черноморието.

Изпълнителният шеф на Публичния капиталов фонд на Саудитска Арабия ЯсирОтхман Ал-Румаян увери гостите си, че страната му има интерес да уголемява вложенията си в чужбина и туристическият бранш на България е перспективен в това отношение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР