Възможностите за изграждане на подземна и наземна инфраструктура, която да

...
Възможностите за изграждане на подземна и наземна инфраструктура, която да
Коментари Харесай

Варна ще бори трафика с пътна инфраструктура и буферни паркинги по френски модел

Възможностите за създаване на подземна и наземна инфраструктура, която да облекчи трафика във Варна, разиска управлението на Община Варна с икономическия консултант на френското посолство у нас Еманюел Булестро. В срещата се включиха кметът Благомир Коцев, заместник-кметовете по туризъм, обществени и здравни въпроси Снежана Апостолова, по правните въпроси Диан Иванов, по финанси и бюджет Христо Рафаилов, по обучение, просвета и спорт Павел Попов.

Варна ще търси нови инфраструктурни решения и ще почерпи опит от най-хубавите практики във Франция, включително и в построяването на буферни паркинги и паркови зони. Целта е да се облекчи трафикът в централната част на града и в вероятност той да стане по-зелен и по-удобен за пешеходците, изясни кметът Коцев. Той добави, че процесът би трябвало да е съпроводен и с възстановяване на градския превоз, изключително в някои елементи на града, където към момента не е добре организиран.

Кметът Благомир Коцев срещна госпожа Булестро с желанията на управлението на общината да построи нова индустриална зона взаимно с страната и община Аксаково. Той разясни, че планът е към момента на идейна фаза, само че с устременост към екологичното и високотехнологичното произвеждане. В България има сполучливи образци за индустриални зони, само че това, което отличава Варна, е близостта до морето. Друго конкурентно преимущество е човешкият капацитет в лицето на шестте университета на територията на общината, беше очебийно по време на срещата.

Опитваме се да намерим повече решения и да ангажираме повече заинтригувани страни с използването на разнообразни конкурсни правила при проектирането и строителството на пътища, транспортни услуги, доставки. Предстои отварянето на нови процедури за електрически рейсове, доизграждане на билетната система за таксуване, добави кметът Коцев.

От своя страна заместник-кметът Павел Попов показа, че Общината има интерес към съответни парцели, някогашни индустриални уреди, които да трансформира в нови пространства за просвета, каквато процедура има и във Франция.

Варна има огромен капацитет, а ние като администрация сме отворени към български и задгранични вложители, с цел да й върнем славата на най-хубавия град в България, сподели още по време на срещата кметът Благомир Коцев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР