Възможностите на България са много нужни на Украйна в момента”.

...
Възможностите на България са много нужни на Украйна в момента”.
Коментари Харесай

Гърдев: ИТН настоява хората с българско самосъзнание да бъдат вписани в Конституцията на РСМ

" Възможностите на България са доста нужни на Украйна в момента”. Това съобщи в предаването “Денят на живо” по NOVA NEWS интернационалният секретар на Има Такъв Народ Димитър Гърдев. “Наличните количества на муниции, които България има са неповторими в Централна и Източна Европа. Други страни нямат такива”, сподели той.

На въпроса дали България ще изпраща оръжие на Украйна, Гърдев бе безапелационен, че “всяко едно отнемане на страната от бойни благоприятни условия на въоръжените сили може да се развие по този начин, че да ни сложени пред доста къси периоди, а това може да бъде доста опасно”.

По думите му тематиката няма да бъде обсъждана в Народното събрание още веднъж.

“За да бъде вкарано още веднъж едно такова решение, би трябвало да има коренна смяна на събитията. За момента не виждам такава. Само преди месец беше обсъждан този въпрос”, аргументира се Гърдев.

Той сподели още, че България “е в мъчно положение”.

“Намираме се на прага на война, която нямаме визия по какъв начин може да бъде разширена. И освен към централната час на Украйна, а да бъдат въвлечени страни като Молдова и Приднестровската област. Нашето състояние е доста друго от това на Чехия и Германия”, сподели интернационалният секретар на Има Такъв Народ.

Не единствено географското разположение на страната ни е решаващо в един подобен спор. Производството на оръжия също има основна роля.

“Складовете на другите централноевропейски и източноевропейски страни се изпразниха”, съобщи Гърдев.

Той разяснява и думите на шефа на „ Роскосмос” Дмитрий Рогозин, който сподели с обява в Twitter, че ракетата “Сармат” “няма да изиска позволение да прелети над страхливите българи”. Този коментар бе провокиран от оказа на самолетът на външния министър на Русия Сергей Лавров да прелети над България и още няколко страни.

“Не мисля, че би трябвало да се отнасяме толкоз съществено към думите на един държавен чиновник. Поста и ранга на Рогозин не допускат безусловно нищо да се концентрира по този начин вниманието на българската общност. Той не е от хората, които вземат такива решения, нито от хората, на които се търси способеното мнение към кого да бъдат ориентирани нуклеарните сили на Русия”, сподели Гърдев и изрично съобщи: “Няма да ни атакуван скоро”.

По тематиката районен съд Македония, Гърдев изиска преговорната рамка да бъде разисквана в Народното събрание.

“На България, както на всички други страни, би трябвало да бъде предоставена преговорната рамка”, съобщи той, “за да можем на идната сесия да гласуваме по нея”.

“РСМ би трябвало да извърши посочените условия. От Има Такъв Народ настояваме хората с българско съзнание да бъдат вписани в Конституцията на районен съд Македония”, сподели още той и добави: ”Малцинства в този тип - нямаме! Такава е Конституцията на България”, разясни Гърдев.

Сред условията, които би трябвало да бъдат вписани в преговорната рамка са - да се спре езикът на омразата, а учебниците в които написа, че България е фашистка да бъдат изменени и показани пред Брюксел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР