Възможност за разделяне на Румъния и България за Шенген не

...
Възможност за разделяне на Румъния и България за Шенген не
Коментари Харесай

Румъния: Не сме искали да бъдем разделяни с България за Шенген

Възможност за делене на Румъния и България за Шенген не е била обсъждана. Това съобщи в изявление за ТеВеРе Инфо външният министър на северната ни съседка Богдан Ауреску. По думите му е била дискутирана алтернатива за краткотрайно закъснение на България, само че не и за обособяване. 

,,Не сме желали да се отървем от България, казано на диалект, не сме желали да бъдем отделени. България би трябвало да бъде част от Шенгенското пространство. Двете страни направиха изключителни старания, с цел да убедят европейските сътрудници, че са направили нужните промени и са подготвени за зоната без граници'', разяснява посланик номер едно на Румъния. 

По думите му казусът е, че за разлика от Румъния, България би трябвало да убеди не една, а две страни - Австрия и Нидерландия.

Нидерландия има серия условия към България, които се отнасят до нов отчет за корупцията и човешките права или до ново оценяване във връзка с механизма за съдействие и инспекция. България би трябвало да постави серия старания в тази посока. И има способи да го направи, макар политическата рецесия и компликациите за сформиране на кабинет, акцентира Богдан Ауреску, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР