Възможно в идните дни да се състои среща на двамата

...
Възможно в идните дни да се състои среща на двамата
Коментари Харесай

Турски министър с ключова новина за срещата Путин-Зеленски

" Възможно в идните дни да се състои среща на двамата водачи в спора Владимир Путин и Володимир Зеленски, както предлага турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Това съобщи турският министър на защитата Хулуси Акар, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му никакъв боен транспортен съд не е прекосявал Босфора след началото на войната в Украйна. Той добави, че в границите на Конвенцията от Монтрьо страната му е уведомила всички страни, че няма да позволява прекосяването на военни кораби през пролива под никаква форма, заяви Анадолската организация.

Коментирайки срещата на НАТО в немската военновъздушна база Рамщайн, министърът уточни, че Турция следи с паника събитията в Украйна и акцентира нуждата от разговор и въздържаност.

" Трябва да открием пътя на дипломацията посредством сдържан метод. Смятаме, че по този начин ще успеем да намерим по-лесно мирни решения ", сподели той.

" Турция е подготвена да способства с каквото може, в това число ходатайство, с цел да се обезпечи преустановяване на огъня допустимо най-скоро и да не се утежнява в допълнение филантропичната обстановка, която става все по-лоша ", сподели Акар.

Министърът предизвести, че са вероятни " доста съществени последици ", в случай че Черно море се трансформира в зона на съревнование, което по думите му при никакви условия не трябва да се позволява. 

Той засегна и въпроса за заплахата от плаващи мини в Черно море, като означи, че се спекулира с техния брой. Акар уточни, че до момента са били унищожени следено три мини, а турски кораби, хеликоптери, самолети и екипи на силите за подводна защита (SAS) следят морето за възможни взривни устройства. 

" Следим деликатно Босфора, направляваме входовете и изходите и са взети спомагателни ограничения, тъй че да не бъдем сюрпризирани ", сподели той. Министърът добави, че Турция има потенциала освен да отговори на личните си потребности, само че е уведомила и съдружниците си, че е подготвена да помогне и на тях в битката с мините. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР