Възможно е папа Франциск да излезе извън протокола и мерките

...
Възможно е папа Франциск да излезе извън протокола и мерките
Коментари Харесай

Папа Франциск и протоколът: МВР се подготвя за „извънредни ситуации“

Възможно е папа Франциск да излезе отвън протокола и ограниченията за сигурност , да отиде до избрани жители, да се срещне и да се поздрави с тях, съобщи зам.-директорът на Групово дело " Национална полиция " Тодор Гребенаров на брифинг в Министерство на вътрешните работи във връзка подхванатите ограничения по отношение на апостолическото пътешестване на папата в България.

Той изясни, че краткотрайният действен щаб, който дава отговор за визитата, се е срещнал посредством видеоматериали и аудиенция във Ватикана, с това какъв е редът за защита и сигурност, и по какъв начин минават събитията, в които взе участие папа Франциск.



Създали сме по този начин организацията, че всеки, който желае да участва на събитията, да се усеща добре пристигнал, макар ограниченията за сигурност, зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Антон Златанов.
 Guliver/Getty Images
За всяко едно от събитията ще има голям брой КПП-та, през които ще бъдат пропускани жителите. Те ще бъдат проверявани на скенер и металодетектор.-->

Забранено е внасянето на оръжия , като Министерство на вътрешните работи приканва искащите да посетят събитията да не носят обемисти раници, с цел да не се бави инспекцията. Разрешени са чадърите, дъждобраните и бутилки от половин литър, само че не и алкохол. Организирани са центрове на Червения кръст и Бърза помощ по места.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР