Възможно е някои от нас вече да са прекарали коронавирусна

...
Възможно е някои от нас вече да са прекарали коронавирусна
Коментари Харесай

Вирусолог: Възможно е някои от нас вече да са прекарали COVID-19

" Възможно е някои от нас към този момент да са прекарали коронавирусна зараза. Възможно е да има COVID-19 и в други елементи на страната ".
 
Това сподели вирусологът учен Ангел Гъбов в ефира на бТВ, написа " Канал 3. У нас към този момент има 4 доказани случая на ковид - по два в Плевен и Габрово. Според него огромна част от заболелите нямат признаци, а инкубационният интервал е много дълъг – 14 дни. 
 
Той изясни, че пикът на ковид е минат в Китай, а от 106 хиляди болни, излекуваните са 60 хиляди. 2,5% е смъртността при новия вирус, а има и препарати, които оказват помощ в битката с него. Един от тях, употребен от китайците, е ремдезивир, създаван в Съединени американски щати.
 
От своя страна доктор Ангел Кунчев показа: Първите двама пациенти с позитивна проба за ковид у нас са добре и се следи усъвършенстване на положението им ".
 
" Новите двама, които са открити като контактни, са без някаква особена клиника и нямат никакви недоволства " `, изясни доцент Кунчев.
 
Този понеделник ще са подготвени пробите от 140-те контактни лица, които са били в допир с пациентката от Габрово, само че още се чакат пробите от Плевен, които ще са най-малко още толкоз на брой.
 
" Ние разширихме кръга на контактните лица освен на първите, само че и на вторите случаи, според от това къде работят ", сподели Кунчев.
 
" Целта е да се откри по този начин наречения ``нулев случай``, от който е тръгнала болестта, само че това е извънредно сложна задача и в множеството случаи не е допустимо, само че в случай че излязат още позитивни проби, ще успеем да проследим разпространяването на болестта. Така че да стигнем до извода от кое място тъкмо е пристигнала болестта. При всички положения е пристигнала отвън``, безапелационен е Кунчев.
 
" Не би трябвало да се взимат ограничения, които ще блокират стопанската система, тъй като както е пристигнал, коронавирусът по този начин и ще си отиде. Едни несъразмерни и непропорционални ограничения могат да доведат до тежка икономическа рецесия, за която има данни, че към този момент съществува в международен мащаб ", посочи още той.
 
" Налагането на карантина в болничното заведение в Габрово няма да остави локалното население без болнична помощ ", безапелационен е Кунчев, който изясни, че възбраните се отнасят за контактните лица със инфектираните, само че не и към медицинският личен състав, който знае по какъв начин да се защищава.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР