Възможно е храните, които присъстват в менюто ни, да променят

...
Възможно е храните, които присъстват в менюто ни, да променят
Коментари Харесай

Храните, които могат да променят гените ни

Възможно е храните, които участват в менюто ни, да трансформират гените ни.

Храните оказват непосредствено въздействие върху нашия имунитет. Ако се храним вярно, ще имаме мощен имунитет, а в случай че не внимаваме какво ядем – усилваме риска да боледуваме постоянно. Неправилното хранене може да аргументи и трайно увреждане на гените.

И още веднъж методът ни на хранене може да ни излекува.

Определени храни имат способността безусловно да лекуват гените ни. Тези храни се назовават епигенетични модификатори. Вижте някои от тези храни:

Броколи

Броколите съдържат огромни количества витамин С, К, бета-каротин, фолиева киселина и витамини от групата В. Богати са и на калций, желязо, магнезий, калий и цинк.

Най-ценната съставна част в броколите несъмнено е сулфорафанът. Това вещество от една страна предотвратява появяването на рак на стомаха и рак на кожата, а от друга стопира растежа на към този момент зародилите се туморни кафези .
 броколи Thinkstock/Getty Images
Чесън

Здравословните изгоди на чесъна се дължат на това, че унищожава бактериите, гъбичките, чревните паразити, вирусите. Чесънът работи като натурален разредител на кръвта (антикоагулант), което го прави по-добър избор от аспирина.

Чесънът е най-ефективното средство при простуда и грип, при високи равнища на холестерола, има и способността да смъква кръвно налягане.

Цитруси

Цитрусите са богати на витамини и антиоксиданти, изключително на витамин С. Те са предварителна защита против вирусните болести и настинките през зимата.
 
 цитруси Thinkstock/Getty Images
Канела

Канела се употребява от хилядолетия и като лекарство. Тя обезпечава обикновено храносмилане. Укрепва стомаха и възстановява равнището на кръвната захар.

Тя е необятно употребена поради мощните си антимикробни средства.

Подправката оказва удобен резултат върху кръвоносните съдове, предотвратява образуването на кръвни съсиреци – тромби. Използва се при лекуване на разширени вени.

Вижте още по тематиката:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР