Възможно е футболният проблем да доведе до оставка на правителството,

...
Възможно е футболният проблем да доведе до оставка на правителството,
Коментари Харесай

Политолози: ГЕРБ и ДПС целят максимално отслабване на Продължаваме промяната-Демократична България

Възможно е футболният проблем да докара до оставка на държавното управление, само че вероятността не е огромна, защото то има цели и ще оцелее. Това по-скоро припомня едно дрънкане на оръжие, в сравнение с нещо по-сериозно, още повече, че имаме пренареждане на политическата карта след локалните избори в подтекста на идни европейски избори. Това разясниха в студиото на Euronews Bulgaria политолозите доктор Иван Начев и доцент Огнян Минчев.
Понастоящем нямаме различна опция за ръководство. Ще продължи извиването на ръцете и всички вътрешни рецесии, които следим, тъй като в това държавно управление непрестанно протича измерване на силите. Това изисква усмиряване, което към този момент протича сполучливо и демонстрира, че на този стадий държавното управление не може да падне, сподели Минчев.
Пренареждане във властта може да стане освен с съдружно съглашение, а и със подмолно съглашение сред политическите сили, най-малко до момента в който се гласоподава бюджетът. Виждаме, че и Движение за права и свободи се намесва в тази обстановка, добави Начев.
В това държавно управление ГЕРБ и Движение за права и свободи играят в доста тясно обвързван тандем. Те имат идентични ползи - оптималното намаляване на другия сътрудник ПП-ДБ. Целта е когато пристигна времето за ротация да бъде оптимално необятна властта, която ГЕРБ ще упражнява дружно с Движение за права и свободи, както управляваха дружно сред 2009 и 2020 година, сподели още Минчев.
Очаквам напрежението до ротацията да продължи, тъй като най-големият губещ от бюджета и неприемането ни в шенгенското пространство ще е Политическа партия, а това нещо ще се промени през идната година, счита Начев.
Ще се окаже, че номинирането на министрите от ПП-ДБ не се е случило, по този начин както са си го представяли. ГЕРБ има доста огромна полза, че техни министри са включени в това държавно управление, само че партията не носи обществена отговорност за тях. Много по-добър вид за ПП-ДБ би бил, в случай че присъединяване на ГЕРБ, а както към този момент виждаме и на Движение за права и свободи, във властта бъде обществено и е ясно кой каква отговорност поема, сподели Минчев.
Полезно за ПП-ДБ би било да развият своята съдружна просвета, защото виждаме, че доста мъчно ще си обезпечат сътрудници в ръководството на локално и национално ниво, добави Начев.
Връщането на Доган отпред на Движение за права и свободи значи, че ще има радикална смяна в политическата линия, която наблюдавахме през последните няколко години, сподели още той във връзка обстановката в Движение за права и свободи.
Прави усещане извънредно арогантният звук, с който Пеевски приказва на своите сътрудници. Чак на мен ми става неловко като го чувам. Как те одобряват това негово държание не мога да преценява. Промяната в Движение за права и свободи е ориентирана към одобряването на ролята на Делян Пеевски, което е парадоксално на фона на глобите по Магнитски и взаимното бизнес ръководство с ГЕРБ за 12 година, добави Минчев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР