Възможно е да се стигне до промяна в състава на

...
Възможно е да се стигне до промяна в състава на
Коментари Харесай

Рашков бил заплашван, но не казва от кого. Прати журналистите да питат ГЕРБ

Възможно е да се стигне до смяна в състава на някои от парламентарните групи, още веднъж се закани Рашков
„ Знаете ли, че във връзка с мен има закани - питайте ГЕРБ “. Това сподели министърът на вътрешните работи Бойко Рашков пред публицисти в Народното събрание. Бившият длъжностен министър на вътрешните работи и новоизбран като подобен в постоянния кабинет на Кирил Петков не посочи какви са те и от кого, само че няколко пъти повтори на публицистите „ Питайте ГЕРБ “.

Той отговори за какво ГЕРБ може да остане с по-малко депутати. „ Обясних нещо през вчерашния ден по този въпрос. Има съображение фактически способените органи да подхващат съответни процесуални дейности, от които е допустимо, да се стигне до смяна в състава на някои от парламентарните групи, само че това е въпрос на бъдеще “, съобщи още Бойко Рашков.

Той отговори и на въпрос за спалнята на Борисов във връзка със сигнал за фотоси. „ По отношение на Борисовата спалня, тя тая спалня към този момент става прословута, ние правим инспекция. Ще я правим не като прокуратурата. Уверявам ви в това “, сподели още Бойко Рашков.

Бойко Рашков сподели също по този начин, че не знае за това дали Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, е получавал закани.

По отношение следствието на злоупотребите с автомагистрала „ Хемус “ и появилите се информации, че Прокуратурата е отказала да разпита обвинямия, той уточни:

„ Имаме веднъж на следствие, който можеше да бъде доста къс за стигане на крайния резултат на нашето следствие и внезапно се появи едно срутище, което се назовава Градска прокуратура и което запуши този път. Много се надявам да е постигнала тази цел краткотрайно, т.е. ние да излезем от това срутище по някакъв метод. Това се е случило и откакто са постигнали задачата, един от нашите чиновници им е споделил, че за това, което са създали някой би трябвало да понесе някаква отговорност. Участникът в процеса в един миг е изявил да опише това, което желае и те са били готови, с цел да могат неотложно, когато стане това с три екипа да подхващат нужните проверовъчни дейности във връзка с обстоятелствата, които чакат да чуят от него. Това е в резюме обстановката “.

„ Нашата прокуратура не ни спомага да разкрием къде са отишли средствата за една автомагистрала, а в противен случай протоводейства ни. Колежката прокурорка даже не знае къде е ГДБОП, камо ли да познава материалите по делото. Прокуратурата желае ли да проверява аферата „ Хемус “ или желае да възпира проверяващите служители на реда от ГДБОП да не проверяват “, попита той.

По думите му това е втори случай, в който прокуратурата се намесва по подобен метод, като нападна със следствени дейности полицейски чиновници, с цел да им попречи да си правят работата.

„ Полицейските чиновници в нито един миг не са заплашвали който и да е от прокурорите. Дори те в избран интервал от време са получили единодушие на един от прокурорите, че по този начин би трябвало да се постъпи, т.е. да се беседва с този обвинен и да се откри оптималния вид като тактичност на следствие “, съобщи още Рашков.

По думите му упрекнатият за пране на пари Борислав Колев е желал да опише това, което знае, от момента, в който получава милиони. 

„ ГЕРБ внушават, че министърът на Министерство на вътрешните работи приказва нещо, което не е истина “, уточни още Рашков  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР