Възможно е да има замесени и трети лица в убийството

...
Възможно е да има замесени и трети лица в убийството
Коментари Харесай

Гл. секретар на МВР: Възможно е и трети лица да бъдат привлечени за убийството на Пейо Пеев

Възможно е да има забъркани и трети лица в убийството на Пейо Пеев. Това позволи основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев в коментар по случая с убийството пред bTV.
Прочетете още
Разследването върви добре, има привлечени две лица към наказателна отговорност и се надявам напълно скоро да бъдат изправени пред съд и да получат обективен развой, изясни Коцев.

На този стадий проверяващите и наблюдаващите прокурори са събрали задоволително доказателства по отношение на отговорността на Габриела и нейната майка за съпричастност, за авторство. Известно е, че гибелта е настъпила в резултат на задушаване. експертизите ще дадат още по-голяма светлина за развиването на самото закононарушение. На втората фаза ще представим още доказателства, които да ги уличат. И да се обоснове непрекъснатото задържане и на Габриела, добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи. 

Допускаме и версията да има още лица, които да са оказали помощ, допустимо е да се привлекат и други лица към наказателна отговорност, да се разшири кръгът на обвинените лица. Но на този стадий оставаме с двете. Те по-скоро да са помогнали за укриването на автомобила, на тялото, да се заличат следите. Възможно е да са забъркани и трети лица, позволи Коцев.

Изследват се всички въпроси - по какъв начин е закаран автомобилът, какво е придвижването, по какъв начин се е върнала Красимира от Витоша.

Децата са дадени краткотрайно за развъждане на родителите на Пейо, удостовери Коцев.

По мотив опасенията на Пейо Пеев, че може да е получавал опиати, поради което е дал кръвни проби, Коцев изясни, че проучванията на органите му в лабораторни условия ще бъдат меродавни дали са правени опити за увреждане на здравето му седмица преди самото ликвидиране. Ако се потвърди това, ще бъде осъществена инспекция на здравната документи какво е било здравословното му положение, откакто се почувствал зле.

Коцев разяснява и убийството на Кирил Русев. За страдание, за следващ път в отрицателен аспект се замесват чиновници на Министерство на вътрешните работи. Проверяваме тези подозрения - дали са вследствие на немарливост или има някаква предумисъл и незаконни планове и дейности, които да са свързани със самите причинители. Назначена е инспекция и със заповед на шефа на " Гранична полиция " са формирани три дисциплинарни производства, чиновниците са отстранени от служба, изясни основният комисар. Тези чиновници са с над 10 годишен стаж. Имали са както награди, по този начин и санкции за позволени недостатъци и несъблюдение на служебни отговорности, добави той.

Преминали са в миг, в който те са били на промяна. Знаем всеки един какво е правил сега на прекосяването на Петър Александров или Александър Киров, изясни Коцев и съобщи, че се надява напълно скоро да има резултат от инспекцията.

Коцев разяснява и влизането в България на единия от братя Галеви - починалия Ангел Христов. Дискутирали сме го този въпрос и тогава не са разкрити някакви условия, сходни на случая с Кирил Русев. Няма съвпадане, няма еднаквост, най-вероятно може да е минал и по различен метод - зелена граница, други документи. Това се случва в целия свят, въпросът е сходни случаи да се сведат до най-малко, добави той.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР