Възможни са нови протести на общинските болници след като бъдат

...
Възможни са нови протести на общинските болници след като бъдат
Коментари Харесай

Възможни са нови протести на общинските болници

Възможни са нови митинги на общинските лечебни заведения откакто бъдат осведомени с хода на днешната среща сред представителите на Сдружението на общинските лечебни заведения и специалисти от НЗОК. Това сподели за Българска телеграфна агенция ръководителят на сдружението доктор Неделчо Тотев.

Той акцентира, че управлението на всяка болница ще реши какви ще бъдат идващите й дейности. Д-р Тотев добави, че с специалистите на НЗОК са били обсъждани логаритмите на клиничните пътеки.

Предстоят ни нови срещи, в които ще вземат участие представителите на бордовете по компетентност към Българския лекарски съюз. С бордовете ще се разискват цените на клиничните пътеки, изключително тези, по които главно работят общинските лечебни заведения, изясни доктор Тотев.

В отговор на въпрос, обвързван с надлимитната активност, която лечебните заведения са изработили, само че не им е заплатена от НЗОК, доктор Тотев сподели, че по време на срещата още веднъж е било декларирано, че тя няма да бъде платена, в случай че няма правосъдно решение. По думите му евентуално общинските лечебни заведения ще заведат каузи против НЗОК за неизплатената активност за 2015 год.

Намалява броят на лекарите по разнообразни специалности в общинските лечебни заведения, изрази паниката си доктор Тотев. По думите му би трябвало експертите по вътрешни заболявания да имат по-широк обсег на работа. Дава се приоритет на "тесните " експерти в лечебните заведения, само че ресурсът е стеснен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР