Възложих на дирекция “Аварийна помощ и превенция да изготви доклад

...
Възложих на дирекция “Аварийна помощ и превенция да изготви доклад
Коментари Харесай

Основно почистване и обезопасяването на всички подлези към най-оживените булеварди в София

Възложих на дирекция “Аварийна помощ и предварителна защита " да изготви отчет с детайлно изложение на вредите и нередностите, график за ремонтите и почистването и какъв брой ще коства това на Общината. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев.

По думите му, „ Състоянието на подлезите в София от години е сериозно. С екипа ми сме решени да променим това и от тъмни, мръсни и рискови места да ги превърнем в осветени и безвредни пространства. „

В своя фейсбук профил Васил Терзиев осведоми, че е измит подлеза на Софийския университет. „ На място установихме, че шахтите са в извънредно неприятно положение и евентуално не са чистени с години. Затова не е чудно, че всеки проливен дъжд основава наводнения. В неприятно положение са и асансьорите, които са поддържани механически, само че никой не се е грижил да са чисти. “, уточни също столичният кмет.

Ще продължим с главното разчистване и обезопасяването на всички подлези към най-оживените булеварди в града. Основно внимание ще обърнем на подлезите по булевардите “България ” и “Цариградско шосе ”. И не на последно място ще премахнем драсканиците по стените на подлезите, които някои назовават графити. Едното е тип изкуство, а другото - вандализъм, който загрозява градската среда, съобщи също Терзиев.

Предишното управление на общината не е имало никаква самодейност за поддръжка на подлезите. Оценката досега демонстрира редица нередности, изчезнали детайли, висящи елементи, които са рискови. Но променяме и тази порочна процедура, сподели също Терзиев и добави „ Мой е задължението да възстановя централните подлези във типа, в който всеки от нас би желал да ги вижда. Заедно с районните администрации да ги поддържаме чисти и безвредни. Разчитам и на съвестта на софиянци да ги пазят. Плащаме за разрухата с нашите пари, които вместо в поправки на счупеното от нас самите, можем да влагаме в доста по-смислени планове в нашия град, сподели също Терзиев.

*Източник: Столична община
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР