Възложена от Върховната административна прокуратура проверка е довела до спиране

...
Възложена от Върховната административна прокуратура проверка е довела до спиране
Коментари Харесай

ДНСК спря строителството на комплекса „Нове Хоумс“ в София

Възложена от Върховната административна прокуратура инспекция е довела до прекъсване на строителството комплекса „ Нове Хоумс “ в София с решение на ДНСК поради установени нарушавания. Комплексът се свързва с намиращия се в Дубай предприемач Васил Божков.

Заповедта на началника на ДНСК е от петък и стопира осъществяването на всички строителни и монтажни работи на 8 от постройките, тъй като в утвърдените капиталови планове в частта „ Архитектура “ липсват плануваните в Подробния организационен проект едноетажни междинни връзки.

Така да вземем за пример, сред две от постройките дистанцията е 3, вместо планувани 21 м, колкото е височината на лежащата постройка.

При инспекцията на място, осъществена от чиновниците на ДНСК, е установено, че строителните и монтажни работи на "Нове хоумс " не са приключени, за което е направен и снимков материал, оповестяват още от прокуратурата.

Преди десетина дни от компанията обявиха, че работят при прецизно съблюдаване на параметрите в утвърдените планове.

От прокуратурата оповестиха, че при инспекциите е открито следното:

- В утвърдените капиталови планове по част „ Архитектура “ липсват плануваните във влезлия в действие Подробен организационен проект (ПУП) едноетажни междинни връзки сред постройките на комплексното застрояване според Наредба № 7/22.12.2003 година за правила и нормативи за устройство на обособените типове територии и устройствени зони. Между осем здания в комплекс „ Нове Хоумс “ е планувано разстояние, доста по-малко от изискуемото според състояние 1 и 2 на приложение 2 към чл.81 от Наредба № 7/22.12.2003 година Така да вземем за пример, сред две от постройките е планувано разстояние от 3,00 м, вместо нормативноустановеното разстояние – в тази ситуация 21,40 м, представляващо височината на лежащата постройка.

- При инспекцията, осъществена от чиновниците на ДНСК на място на 13.07.2020 година, е установено, че строителните и монтажни работи на горецитирания градеж се правят и не са приключени, за което е направен и снимков материал.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР