Възходът на Nvidia през изминаващата година води до необичаен проблем:

...
Възходът на Nvidia през изминаващата година води до необичаен проблем:
Коментари Харесай

Нов проблем за Nvidia: Дилемата за продуктивността на богатите служители

Възходът на Nvidia през изминаващата година води до необикновен проблем: някои от чиновниците с по-дълъг стаж, които имат доста акции от компанията, към този момент не правят своя дял от работата.

Това е задоволително огромно стеснение, което основният изпълнителен шеф Дженсън Хуанг е засегнал по време на среща с всички чиновници, описват участвали на нея хора пред Business Insider.

От листата с авансово заложени въпроси на чиновниците Хуанг избрал един, отнасящ се до това какво да се прави със старите фрагменти, които наподобява са в режим на " полупенсиониране ".

Той дал отговор, че работата в Nvidia е като " непринуден спорт ", тъй че всеки би трябвало да работи като " основен изпълнителен шеф " на личното си време.

Хуанг въпреки всичко признал, че някои чиновници са в Nvidia от доста дълго време.

Много от хората в компанията са забогатяли, откакто акциите на компанията нарастват с към 1200% през последните пет години. Един от непредвидените странични резултати на този триумф е възходящото напрежение сред чиновниците, защото някои считат, че старите фрагменти не се оправят с работата си. 

Персоналът на Nvidia съвсем религиозно поддържа Хуанг като основен изпълнителен шеф, който основава компанията през 1993 година Въпреки това някои от тях упрекват основаната от него просвета, която е прекомерно насочена към чиновниците, в комбиниране с релативно свободния му жанр на ръководство.

Business Insider разяснява, че различията в корпоративните редици на компанията могат един ден да се трансфорат в по-сериозен риск. Причината за това е, че тя е изправена пред засилващ се регулаторен напън и конкуренция от страна на производителите на чипове AMD и Intel, както и от други огромни софтуерни компании.

" По-трудно е да те наемат, в сравнение с да те уволнят ”, споделя чиновник пред BI. " В Силициевата котловина има фраза " rest and vest " за тези, които получават заплата, без да правят доста работа, чакайки да придобият в допълнение заплащане от акциите си. "

Корпоративната просвета на Nvidia, която е известна с това, че поддържа личния състав си, може в допълнение да подчертае този вид държание.

Производителят на чипове е прочут с това, че през годините е избягвал съкращения в бурни времена. По време на ранните стадии на пандемията и крипто срутва през 2022 година, когато акциите на Nvidia се колебаеха мощно, Хуанг неведнъж твърди служащите си, че няма да освобождава хора. Последното публично редуциране на работни места е преди 15 години, през 2008 година, в разгара на финансовата рецесия.

В компанията се приказва, че топ мениджърите са понижили заплатите си през тези интервали на спад, с цел да лимитират въздействието върху редовите чиновници. Един от тях споделя пред BI, че през 2022 година е получил спомагателни награди с акции, с цел да бъде обезщетен спада на възнаграждението му, защото цената на акциите на Nvidia е намаляла.

Служителите на Nvidia също по този начин рядко са включени в проекти за възстановяване на представянето, за разлика от нейни съперници. Служителите споделят, че в случай че някой не се показва добре, компанията се пробва да откри нов екип за него, вместо бързо да го трансферира за образование или да го уволни. Хуанг е прочут с това, че на срещите с екипа си постоянно твърди, че не желае да освобождава никого.

Дори и при целия си триумф, основният изпълнителен шеф остава извънредно прям, изразявайки обществено страховете си за бъдещето.

На срещата на върха DealBook Summit предишния месец той съобщи, че конфликтът му с " същински компликации ", управлявайки Nvidia, го е предиздвикал да бъде " частично обезверен, частично упорит " във връзка с бизнес несигурността.

" Не се разсънвам горделив и убеден ", съобщи Хуанг. " Събуждам се обезпокоен и угрижен. "
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР