Възходът на българското таекуондо продължава с пълна сила. След сериозните

...
Възходът на българското таекуондо продължава с пълна сила. След сериозните
Коментари Харесай

България обра медалите на Сърбия Оупън по таекуондо

Възходът на българското таекуондо продължава с цялостна мощ. След сериозните триумфи на европейското състезание в Унгария, този уикенд родните таекуондисти превзеха Белград, където се организира мощният интернационален шампионат от веригата G-1 Сърбия Оупън 2017, който носи точки за международната класация.

България взе 3 златни, един сребърен и 5 бронзови медала. Участие взеха над 1000 състезатели от близо 40 страни. Имаше даже участници от ОАЕ, Иран, Тунис. България бе показана от няколко клуба - Рамус, Кондор 2000, Гладиатор, Таекуондо фитнес, Херея, Форс - София, Сунг-Ри, които се включиха в борбите при мъжете, дамите и кадетите.

Златото при мъжете завоюва Митко Джорджев в кат. до 68 кг., който пребори поредно състезатели на Гърция, Сан Марино и мощния таекуондист от Русия Габдуларов по пътя към борбите за медали.

На полуфинала Джорджев срещна международния вицешампион и бронзов медалист от олимпиадата в Нанджин – белгиецът Мохамед Кетби, кого то елимира със златна точка, а на финала бе безапелационен против представителя на Гърция с нокдаун.

Бронз за България също при мъжете донесе Калоян Бинев в категория до 63 кг., след извънредно мощна игра. Той игра в по-горна категория, а не в неговата до 58 кг. По пътя към медала започва с победа против хърватин, а във втората борба имаше за противник италианеца Симон Крезцен, който е нееднократен медалист от европейски и международни шампионати.

След това той взе доста значима победа против руснака Руслан Алиев, който е сребърен медалист от международното състезание през 2016 година Последва доста тежка среща с иранеца Амирхюсеин, който след това взе златния орден.

В първия ден други наши двама състезатели взеха златни медали. Световният първенец за кадети Александър Джорджев бе безмилостен в кат. до 57 кг., където в първата среща в профил без проблем представител на Гърция, във втората победи с голяма разлика 34 на 19 руснака Рамазанов, който е международен първенец на по-ниската категория.

В борбата за орден Джорджев се изправи против представител на домакините от Сърбия, само че макар поддръжката на аудитория и съдии, българина се класира за финала, където се наложи над различен сърбин с 27 на 6.

Също със злато от Сърбия Оупън 2017 се завръща младата вяра на Търговска колегия Таекуондо фитнес Георги Тасков. Той мина поредно през сърбин и грък, с цел да победи на финала италианец, и да вземе златния орден в кат. кадети до 33 кг.

Сребърен мадал завоюва Радина Борисова в кат. до 55кг, а бронзови медали завоюваха Денис Димитров от Търговска колегия Херея в кат. при кадети до 45 кг., Александра Георгиева от Търговска колегия Гладиатор в кат. до 37 кг., Мари Илиева от Търговска колегия Таекуондо фитнес в кат. до 59 кг.,Мариела Миланова от Търговска колегия Гладиатор.

"Дойдохме, видяхме и не спряхме да побеждаваме. Нашите състезатели пребориха представители на едни от най-силните страни в международното таекуондо и потвърдиха, че българските триумфи, международните ни и европейски трофеи нямат нищо общо със случайността. "

"Вярвам, че ще продължаваме да вървим все по-нагоре в развиването на таекуондо и ще се представим чудесно и на Европейското състезание за олимпийски категории, което следва през декември в България ", разяснява ръководителят на БФТ Бинев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР