Въздушният трафик в САЩ започва да се съживява. Заминаванията на

...
Въздушният трафик в САЩ започва да се съживява. Заминаванията на
Коментари Харесай

Авиотрафикът в САЩ с признаци на живот след компютърния срив, отмениха спирането на полетите

Въздушният трафик в Съединени американски щати стартира да се съживява. Заминаванията на летищата в Нюарк и Атланта се възобновиха първи, оповестиха от Федералната авиационна администрация (FAA), откакто всички вътрешни полети в Съединени американски щати бяха прекратени заради срив в компютърната система, а малко по-късна рестриктивните мерки бяха изцяло анулирани.
Още по темата
Всички самолети, които правиха полети Съединени американски щати по време на деяние на рестриктивните мерки, можеха да кацнат безвредно, оповестяват американските медии. Но полетите, които трябваше да излетят, бяха прекратени най-малко до 09:00 ч. източно време (14:00 ч. по Гринуич или 16:00 българско време), заяви Би Би Си.

Белият дом оповестява, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е бил осведомен и че няма доказателства за хакерска атака. Президентът Байдън е бил осведомен от министъра на превоза за утринния срив в системата на FAA, оповестиха от Белия дом. Говорителката Карин Жан-Пиер съобщи, че все още няма доказателства, че сривът е резултат от хакерска атака, само че че на Министерството на превоза е било подредено да стартира следствие.

United Airlines удостовери, че всички нейни вътрешни полети са били " краткотрайно забавени " вследствие на спирането. Системата на FAA, която изпраща известия за значими рискове и ограничавания за полетите в действително време на всички водачи - Notice to Air Missions (NOTAM) - прекъсна на територията на Съединени американски щати. United Airlines краткотрайно отсрочи всички вътрешни полети.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР