Въздушните възглавници за краката не осигуряват допълнителна защита за пътниците

...
Въздушните възглавници за краката не осигуряват допълнителна защита за пътниците
Коментари Харесай

IIHS: Еърбеговете за крака са безполезни

Въздушните възглавници за краката не обезпечават спомагателна отбрана за пасажерите при злополука, а в избрани случаи могат даже да усилят риска от пострадвания, гласят заключенията от проучване на американския Застрахователен институт за пътна сигурност (IIHS).

Изводите на организацията са основани на разбор на данни от личните ѝ краш проби и статистика от действителни произшествия в 14 щата. Сравнението сред коли с и без еърбегове за краката демонстрира, че съществуването на въздушни възглавници понижава броя на пострадванията с едвам половин % от 7.9% на 7.4%, което влиза в границите на статистическата неточност.

Краш тестванията на IIHS демонстрират, че коленните еърбегове нямат никакъв резултат при преден удар със междинна степен на припокриване, а при лека усилват заплахата от пострадвания на краката. В същото време този вид въздушни възглавници лимитират придвижването на долната част на тялото при удар, като по този начин понижават натоварването върху гръдната клетка и коремния пояс, а оттова - и риска за контузии на главата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР