Въздушните удари срещу сирийските бунтовници са се увеличили със 150%,

...
Въздушните удари срещу сирийските бунтовници са се увеличили със 150%,
Коментари Харесай

Проучване: Руската подкрепа даде на Асад половината Сирия

Въздушните удари против сирийските бунтовници са се нараснали със 150%, откогато Русия се намеси в спора през 2015 година Това оказва помощ на режима да утрои територията под негов надзор, сочи отчет на Центъра за тероризъм и протести на IHS Jane (JTIC), представен от БГНЕС.
Анализът също по този начин сочи, че единствено 14% от ударите са против групировката „ Ислямска страна “ (ИД). Докладът за обстановката отбелязва, че сирийските управляващи са нараснали своя надзор от 16% през септември 2015 година на 47% през март 2018 година Руската интервенция освен подсигурява оцеляването на режима на сирийския президент Башар Асад, само че и промени хода на войната. " Руската интервенция даде на сирийското държавно управление време и пространство да концентрира силите си в основни стратегически области и да употребява голяма мощ, с цел да възвърне контрола си върху окупираната територия ", съобщи Матю Хенман от JTIC.
" Записаните от JTIC данни акцентират основната роля, която са изиграли въздушните удари в тази тактика, като опозиционните сили в огромна степен не могат да се пазят, да не приказваме за възпроизвеждането на опасността от въздуха ", разяснява още специалистът. От IHS Jane прецизират, че силите на Асад сполучливо са завладяли още веднъж огромните градски центрове като Халеб и Хомс, както и са обезпечили границата с Ливан, и са овладели опасността от ислямистките бунтовници в Идлиб.

Между септември 2015 година и март 2018 година броят на съветските и сирийските въздушни удари се е нараснал до 6833 от предходни 2735. От тези удари 960 са ориентирани към ИД - към 14%, само че болшинството е против други размирен групи, се споделя още в отчета. Ударите са били " изключително съсредоточени в области, където ИД е имала малко или никакво оперативно наличие ", означават анализаторите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР